Nogomet

Belletti objesio kopačke o klin

Antonija Pavlić • utorak, 28.06.2011.
Belletti objesio kopačke o klin
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Negdašnji branič Barcelone i Chelseaja Juliano Belletti zbog obnove stare ozljede Ahilove tetive obznanio je kraj profesionalne karijere...

Bivši brazilski reprezentativac Juliano Belletti oprostio se od profesionalnog igranja nogometa. Branič Ceare ovih je dana obnovio staru ozljedu Ahilove tetive, a kako više nije u naponu snage, bio je primoran kopačke objesiti o klin.

Karijeru je započeo u Cruzeiru, a prve ozbiljne utakmice odigrao u Sao Paulu (odakle je 1999. godine poslan na jednogodišnju posudbu u Atletico Mineiro). Na europskom je tlu zapaženu ulogu igrao u Villarrealu, Barceloni i Chelseaju, a pod "stare dane" vratio se kući i jednu sezonu odigrao za Fluminense.

Dana 15. lipnja 2011. na godinu dana obvezao se Ceari, no samo desetak dana kasnije, zbog obnove ozljede, morao je prekinuti karijeru. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 23 utakmice i postigao jedan pogodak, a 2002. u nacionalnom se dresu okitio naslovom prvaka svijeta.

"Želim nastaviti igrati, ali tijelo mi to ne dopušta", kazao je Belletti. "Stoga, zbog zdravstvenih problema, objavljujem kraj karijere u profesionalnom nogometu", napisao je 34-godišnjak na svom twitter profilu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2011. u 05:07
    Ehhh...ona meni najdraža generacija Barçe polako se rasipa...on i Bronckhorst, Shylvinho i Deco su pri kraju...šteta, lipa je to generacija bila. I btw. fala mu na onom golu 2006. ka dite san skaka po kući tada :D Adeus Juliano!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.06.2011. u 23:49
    igračina,kad se sjetim kakve je golčine iz daljine zabijao u chelsiju,uff
    Obrisan korisnik
  • The Phantom28.06.2011. u 22:20
    Taman da ću to napisat pa vidim ovaj post.
    The Phantom
  • Obrisan korisnik28.06.2011. u 19:47
    jos me boli onaj gol koji zabio Arsenalu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.06.2011. u 15:31
    lijepu karijeru je napravio.....osvojio svjetsko prvenstvo, osvajao naslove u barci i chelseiu, zabio gol u finalu lige prvaka....sta ces vise :)
    Obrisan korisnik