Tenis

Goran: "Tomić može dobiti svakoga"

Tomislav Pacak • četvrtak, 30.06.2011.
Goran: "Tomić može dobiti svakoga"
Foto: Mario Plavčić

Iako je izgubio u četvrtfinalu od Novaka Đokovića, Bernard Tomić jedna je od glavnih priča ovogodišnjeg Wimbledona. Australac s hrvatskim korijenima na najvećem je svjetskom turniru izašao iz sjene i najavio svoj pohod na svjetski vrh. Goran Ivanišević smatra da je za Tomića Top 10 neupitan, a sve više od toga ovisi o mladom Australcu...

Najveći hrvatski tenisač, koji je baš prije 10 godina osvojio svoj omiljeni turnir, jedan je od uzora Bernarda Tomića, no njihove veze nisu samo površinske. Goran se ovoga tjedna dosta družio s kampom Tomićevih, a njegov trener iz legendarne 2001., Mario Tudor, danas je u Bernardovom stručnom stožeru.

Sydney Morning Herald prenosi Ivaniševićev dojam kako Tomića nakon "ukazanja" na Wimbledonu čekaju velike stvari:

"On će lako doći do Topa 10, a o njemu ovisi hoće li ući među pet najboljih. Prvi, drugi treći, to nitko ne može sada znati. Ali bio bih šokiran da ne uđe u Top 10."

Tomić je na Wimbledon stigao kao kvalifikant, kao 158. tenisač svijeta, a otići će kao jedan od onih o kojima se najviše piše i razgovara. Ivanišević ne misli da će dodatni pritisak biti teret za Tomića:

"Ovo je sjajno za njega. Više nije mladi dečko ili junior. Sada je Bernard Tomić i svi ga se boje jer može pobijediti svakoga. To je ovdje dokazao. U budućnosti će mu biti još lakše, moći će igrati na velikim turnirima bez kvalifikacija i svi ga znaju."

Australiji će dobro doći nova teniska zvijezda, tvrdi Ivanišević: "Znam da Australcima treba netko nakon Lleytona Hewitta i Patricka Raftera, ali to se ne može dogoditi preko noći. Pred Tomićem je sjajna budućnost, pa su Australci sretni što nakon duže vremena imaju velikog igrača."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.07.2011. u 18:21
    moze,kao i ti...za 17 godina profesionalnog tenisa imas 599 pobede:))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.07.2011. u 09:25
    gorane najaci si bio i ostao svaka cast na ovome ;)
    Obrisan korisnik