Tenis

Đoković: "Nemoguće riječima opisati"

Vedran Babić • petak, 01.07.2011.
Đoković: "Nemoguće riječima opisati"
Foto: EPA

Na vrhu ATP ljestvice došlo je do promjene, a novopečeni broj jedan Novak Đoković očekivano je bio presretan poslije polufinalne pobjede protiv Joa - Wilfrieda Tsonge...

"Nevjerojatan je osjećaj. Kad je meč završio, nisam znao kako pokazati svoje emocije, bio sam presretan", izjavio je Novak Đoković nakon što je sa 7:6 (4), 6:2, 6:7 (9), 6:3 porazio Joa - Wilfrieda Tsongu i po prvi put u karijeri izborio finale Wimbledona.

"Ovo je jedan od onih trenutaka koje ne možete opisati riječima. Cijela karijera, djetinjstvo, sav naporan trud, sve vam to prođe kroz glavu. Svi smo potpuno posvećeni ovom sportu, a kada znate da ćete postati najbolji tenisač svijeta i uz to ste u finalu vašeg najdražeg turnira, onda je to nešto posebno. Sanjao sam o finalu Wimbledona još otkad sam počeo igrati tenis s četiri godine."

Nakon što je osvojio prva dva seta i u trećem dvaput propustio prednost breaka te kasnije u 13. igri i dvije meč lopte, Đoković je u četvrtom setu sačuvao hladnu glavu i ipak priveo meč kraju u svoju korist.

"Bilo je razočaravajuće izgubiti treći set, ali nastojao sam zadržati pribranost i kontrolirati svoje emocije, ne dopustiti mu da se vrati u meč. Čim sam napravio break, vratio sam vodu na svoj mlin", rekao je 24-godišnji Beograđanin dok su njegovi sunarodnjaci kod kuće počeli slaviti veliki uspjeh.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj02.07.2011. u 11:21
    znači noletu je kao i gorau wimbledon najdraži turnir, čestitke, svaka čast, tip je sila. malo sam i ljubomoran kaj mi nemamo jednog takvog :)
    Mihalj
  • Obrisan korisnik02.07.2011. u 00:11
    steta sto je previse slavio, pa je sad nadal favorit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.07.2011. u 21:59
    Svaka čast Nole!!!!! Veliki igrač a još veći čovjek i humanitarac...Nadam se da će razbiti onog "vadigaću"
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.07.2011. u 21:23
    ..iskrene čestitke njemu i Srbiji - sad se može reć da su teniska sila (imat broj 1) i muški i ženski u zadnjih par godina je velika stvar...
    Obrisan korisnik
  • domba5701.07.2011. u 20:32
    sve čestitke noletu, šampion si veliki, svaka čast majstore i želim ti svu sreću u nedjelju!
    domba57