Nogomet

Engleski vratar otišao u Tursku

Borna Rupnik • subota, 02.07.2011.
Engleski vratar otišao u Tursku
Foto: Sandro Donda

Scott Carson, 25-godišnji engleski čuvar mreže, svoju će nogometnu karijeru nastaviti u Turskoj. Pristao je na ponudu bivšeg prvaka Bursaspora...

Poslije epizode u Ligi prvaka, koju je Bursaspor zaslužio neočekivanim osvajanjem naslova prvaka Turske prošlog ljeta, ove će sezone ta turska momčad zahvaljujući trećem mjestu u domaćem prvenstvu zaigrati u Europskoj ligi. A na vratima će im stajati Scott Carson.

Dojučerašnji čuvar mreže West Bromwich Albiona za zasad je nepoznat iznos prodan Bursasporu. U West Bromwich Albion stigao je u srpnju 2008. godine za tri milijuna funti iz Liverpoola i skupio je ukupno 118 nastupa.

"Stvarno sam uzbuđen, Bursaspor izgleda kao sjajan klub. Nemam nikakvih zamjerki. Osim toga, gledao sam njihove utakmice protiv Manchester Uniteda i Glasgow Rangersa u Ligi prvaka. Pružili su vrlo dobre partije. A ako su bili dobri u Ligi prvaka, u Europskoj ligi mogu i do kraja", izjavio je Scott Carson po dogovoru s Turcima.

Lijepim se riječima od Carsona oprostio i trener West Bromwich Albiona, Roy Hodgson: "U tri mjeseca koliko smo surađivali ne mogu naći manu njegovom profesionalizmu. Bio je posvećen klubu i mogu mu samo zaželjeti sve najbolje. Neka proširi horizonte igranjem u inozemstvu".

Scott Carson tri je puta stajao na vratima engleske reprezentacije, a debitirao je u Hrvatima dobro poznatom dvoboju na Wembleyu 2007. godine (3:2), kada su ga svladali Kranjčar, Olić i Petrić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.07.2011. u 17:51
    Šta se taj se nije presto bavit nogometom? :)
    Obrisan korisnik
  • IanZG02.07.2011. u 14:02
    @ipakchelsea, nisu ga šutnuli ko kantu smeća nego su ga šutnuli ko trenera koji je klub doveo u zonu za ispadanje...
    IanZG
  • Obrisan korisnik02.07.2011. u 12:56
    carson će nam ostat u finom sjećanju... :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.07.2011. u 11:52
    roy hodgson pravi gospodin, a ovi iz liverpoola ga šutnili ko kantu smeća
    Obrisan korisnik