Nogomet

Črnko: "Mi se nismo šalili"

Piše:Ivana Strahija • subota, 02.07.2011.
Črnko: "Mi se nismo šalili"

Ptičice, kuloari i pouzdani izvori, svi se slažu, u HNS-u se sprema iznenađenje. Kako službene informacije nema, a neće je ni biti dok sve ne bude gotovo, pokušali smo provjeriti naklapanja kod strane koje se tiču, NK Gorice.

Ispočetka potiho, do kraja tjedna sve glasnije, šuška se da će NK Gorica ipak dobiti pozivnicu za 1. HNL. Taj bi rasplet bio van moći shvaćanja čak i najmaštovitijih pisaca znanstvene fanstastike, jer, premda ti umješni sklapatelji rečenica mogu iznjedriti svijetove, vrste i jezike koji nikad postojali nisu, ne bi mogli zamisliti da se klubu prvo da licenca, iako nema ispunjene sve uvjete, pa mu se ista oduzme, pa mu se onda opet da, jer ima drugih klubova koji imaju još veće propuste. I to sve uz desetke žalbi na žalbe odluke o žalbi.

Stvar je naime sljedeća. Postoje klubovi u 1. HNL koji će, ukoliko Komisija za licenciranje ode provjeriti jesu li ispunjeni uvjeti koji su bili postavljeni u trenutku izdavanja licence, istu izgubiti. Također, postoji naznaka da neki prvoligaši neće imati novca platiti kotizaciju.

Lučko

Kako se u nekim kombinacijama spominje da novca za plaćanje kotizacije nemaju u NK Lučkom, kontaktirali smo predsjednika novog prvoligaša Petra Plahutara: "To su gluposti! Ne znam tko ih plasira, ali sam ogorčen. Koliko mi znamo, kotizacije se plaćaju iz drugih izvora, a ne iz klubova, ali i da je mi sami moramo platiti, mi ćemo je platiti. Lučko nikome ni kunu nije ostalo dužno, što se za većinu drugih klubova ne može reći", komentirao je za Sportnet.

"Da, i ja sam to čuo, ali isto tako, mi smo u ponedjeljak dobili službenu obavijest da nam je oduzeta licenca za 1. HNL", kazao je za Sportnet Nenad Črnko, predsjednik Gorice.

Dodatno je zanimljivo to što, prema našim saznanjima, Komisija za natjecanje koja se sastaje početkom tjedna, ima 'opsežni dnevni red', pa je početak sastanka pomaknut za sat vremena unaprijed. Točke dnevnog reda nisu dobili još ni članovi, što je još zanimljivije.

Što bi bilo kad bi bilo, odnosno, hoće li Gorica u 1. HNL ako se pruži ta prilika? "Ne dolazi u obzir da mi igramo 1. HNL nepripremljeni, a realno je da se sada više ne stignemo pripremiti. Igrači koji su nam trebali biti pojačanja, otišli su u inozemstvo, mislim na Perića i Hajduka, koji su u Litvi, zatim nam je Brozović otišao u Lokomotivu a nema ni Labudovića. Kad smo čuli da nam je licenca oduzeta, napravili smo drukčiji plan priprema", objasnio nam je Črnko.

Znači, ruka pomirenja neće upaliti? "Ne, jer se mi nismo šalili. Dakle, napisali smo žalbu arbitražnoj komisiji, nakon toga idemo na sud HOO, a paralelno ćemo Uefu obavijestiti o raznim propustima koji su se dogodili u licenciranju. Također, tužit ćemo HNS na redovnom sudu, jer smo pretrpjeli značajne materijalne gubitke zbog davanja, pa oduzimanja licence", kazao nam je predsjednik Gorice.

O koliko se novca radi? "Bili smo u ozbiljnim pregovorima s jednom inozemnom tvrtkom, koja nam je trebala dati dva milijuna eura kroz četiri godine. Ne pada nam na pamet sad im se opet javljati s izmijenjenom pričom, ispali bismo neozbiljni. K tome, imali smo izdatke za uređenje stadiona… Neće to biti malo novca."

Predsjednik Gorice je međutim obećao: "Mi ćemo dati sve od sebe da i u ovoj sezoni u 2. HNL budemo prvaci i da izborimo mjesto s kojeg možemo u 1. HNL. Grad Velika Gorica će dovršiti uređenje našeg stadiona, 3000 sjedalica bit će svakako dodano, a projektiranje rasvjete bit će završeno do sredine srpnja. U ožujku iduće godine procijenit ćemo koje su nam želje i mogućnosti i onda ćemo i izgraditi tu rasvjetu, projektanti kažu da je 60 dana dovoljno. Tada nam više baš ništa neće nedostajati za licencu", kazao je Črnko za Sportnet.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.07.2011. u 02:42
    Ljudi,Lokomotiva će igrati u Sigetu.Stadion Dragovoljca je livada naspram stadiona Gorice koji prima 10000 gledalaca.Ok!Sanitarni čvorovi,novinarska mjesta,stolice..To neka budu uvjeti za licencu,ali reflektori...za hnl..čista glupost!!Goričani imaju sređene financije,što međutim nema pola prve... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.07.2011. u 23:04
    Da, trebao je Štimac biti predsjednik. Sad bi on to bez problema riješio. Igrali bi ligu 32, jednokružno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.07.2011. u 22:06
    U ovom tekstu sve vrvi od iznimaka koje potvrđuju pravilo;  1. ovaj Črnko se, barem što se nogometa tiče, čini normalan čovjek i začudio sam se da postoje pametni i realni HDZ-ovci. :D 2. Jedino što NK Gorica u ovom trenu može i treba napraviti je odbiti licencu i nastaviti pravnim putem... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.07.2011. u 20:19
    je... lud zbunjenog!! to je to
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.07.2011. u 19:52
    Umjesto da se pogura Gorica i da HNS stvori uvjete da jedan od najvećih gradova u državi ima prvoligaša oni kao da namjerno rade sve na tome da unište bilo kakvu persepektivu HNL-a. Ne kužim...
    Obrisan korisnik