Nogomet

Luis Garcia potpisao za Pueblu

Branimir Markota • subota, 02.07.2011.
Luis Garcia potpisao za Pueblu
Foto: Sandro Donda

Pomalo zaboravljeni Španjolac, neželjeno dijete Barcelone, te bivši igrač Atletico Madrida, Liverpoola, Racing Santandera koji je prošlu sezonu proveo u grčkom Panathinaikosu odlučio je promijeniti nogometnu sredinu, čak i kontinent, te je pronašao novog poslodavca u Meksiku.

33-godišnji Španjolac Luis Garcia za kojeg su se otimali vodeći europski klubovi sredinom prošlog desetljeća, potpisao je jednogodišnji ugovor s meksičkim prvoligašem Puebla, nakon što mu je istekao ugovor u Panathinaikosu. Garcia je došao u Pueblu kao slobodan igrač te će nositi dres tog meksičkog kluba iduću sezonu s mogućnošću produženja vjernosti nakon završetka ugovora.

Podsjećamo da je Garcia svoje najbolje partije u karijeri pružio u dresu Redsa, gdje je sa Stevenom Gerrardom bio ključan igrač sredine terena u Liverpoolovom pohodu na Ligu prvaka 2005. godine. Njegov kontroverzni gol iz polufinala Lige prvaka kojim je Liverpool izbacio Chelsea i izborio povijesno finale protiv Milana i danas je tema brojnih rasprava na Otoku.

Nakon uspješne avanture u Liverpoolu Garcijina karijera ide silaznom putanjom. Vraća se ponovo u Atletico Madrid, međutim njegova moć u sredini terena kopni i nakon dvije sezone odlazi u Racing Santander gdje odrađuje još jednu lošu sezonu. U Ljeto 2010. godine prelazi u Panathinaikos gdje je skupio 24 nastupa i odradio još jednu neuspješnu sezonu.

Pueblin predsjednik pun je hvalospjeva na račun bivšeg španjolskog reprezentativca (18 nastupa) i očekuje da će biti nositelj igre njegove momčadi: "Luis je odličan igrač s međunarodnim iskustvom i uprava kluba je uložila veliki napor kako bi dovela takvog igrača. To nam daje veliko zadovoljstvo što će Luis pojačati našu momčad."

Garcia bi se trebao upoznati sa svojim novim suigračima u ponedjeljak gdje će i odraditi i prvi trening. U Puebli se nadaju da će Garcia uspjeti dostići punu formu u roku od tri tjedna kada počinje meksička Apertura.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.07.2011. u 21:42
    od lusi garcie liverpool nije imo klasu na ljevoj strani ako uzmemo u obzir da je riise igro vise obranu,legendo sretno i od mene...too je ta sveta generacija kad je gerrard bio na vrhuncu karijere i luis garcia takodjer i obrana je bila fenomenealna
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.07.2011. u 21:18
    nakon liverpoola je uvijek bio u krivim klubovima u krivo vrijeme.. vrijedan igrač, upotrebljiv na svim ofenzivnom pozicijama.. živio care..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.07.2011. u 21:13
    hahahaha mislim da si jebeno upravu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.07.2011. u 20:21
    Luis Garcia, he drinks Sangria, he came from Barca, to bring us joy. He's 5 foot 7, and footbal heaven, oh, please dont take our Luis away. Legendo sretno u Mehiko, nadam se da češ puno zabijat, na terenu i izvan njega . Mourinhova najveća noćna mora, mislim da se budi okupan hladnim znojem... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.07.2011. u 19:34
    evo nekih njegovih golova za LFC: 1. http://www.youtube.com/watch?v=5IEj0YsFH0U (protiv Čelskog u polufinalu FA kupa 2006.) 2. http://www.youtube.com/watch?v=YlrFdE46wPw (protiv Juventusa u četvrtfinalu LP-a 2005.) 3. http://www.youtube.com/watch?v=OkQyrNTicUI (Garcijin gol na 0:43 protiv Evertona)... [više na forumu]
    Obrisan korisnik