Ostali sportovi

Čelični čovjek Vanhoenacker

Maja Giljanović • nedjelja, 03.07.2011.
Čelični čovjek Vanhoenacker
Foto: BBK Roberta

Šesti put uzastopce Marino Vanhoenacker je pobjednik Ironman utrke u Austriji, ali ovog puta Belgijac je nakon 3,8 kilometara plivanja, 180 kilometara bicikla i 42,195 kilometara trčanja za sedam sati, 45 minuta i 58 sekundi srušio dojučerašnji svjetski rekord sunarodnjaka Luca van Lierdea kojeg je s četiri i pol minute slabijim vremenom postavio 1997. godine.

Gotovo punih 14 godina odolijevao je svjetski rekord u triatlonu koji je 13. srpnja 1997. godine na Ironman utrci u Njemačkoj postavio dvostruki svjetski prvak Luc van Lierde. Odolijevao je među ostalim i tijekom pet posljednjih godina i pet uzastopnih pobjeda Marina Vanhoenackera na Ironmanu u Austriji, ali šesti napad u Klagenfurtu svog sunarodnjaka zaredom nije izdržao.

34-godišnjak koji je prošle godine na Svjetskom prvenstvu na Havajima osvojio brončanu medalju 3,8 kilometara plivanja je prošao za 46:49 minuta, 180 kilometara na biciklu za četiri sata i 15 minuta i 42,195 kilometara trčanja za dva sata i 39 minuta i ukupnim rezultatom od sedam sati, 45 minuta i 58 sekundi za četiri minute i 29 sekundi skinuo Van Lierdeov rekord.

Vanhoenackeru je šesta pobjeda u Klagenfurtu deveti osvojeni Ironman naslov u karijeri nakon što je 2005. slavio na Floridi, 2009. u Južnoafriškoj Republici i prošle godine u Maleziji, a na najprestižnijem Ironmanu na Havajima još je na čekanju. Prošle godine je osvojio broncu iza Chrisa McCormacka i Andreasa Raelerta, 2006. je zauzeo šesto, godinu poslije peto mjesto, ali kao svjetski rekorder 8. listopada u Kailua-Koni bit će jedan od najvećih favorita.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!