Automoto

MotoGP: Lorenzo dohvatio Stonera

Lovro Štrbinić • nedjelja, 03.07.2011.
MotoGP: Lorenzo dohvatio Stonera
Foto: EPA

Na Velikoj nagradi Italije, voženoj na legendarnoj stazi u Mugellu, slavio je Španjolac Jorge Lorenzo. Do druge ovosezonske pobjede aktualni svjetski prvak je stigao nakon što je šest krugova prije kraja prestigao dotad vodećeg Caseya Stonera. Australac je na kraju završio na trećem mjestu jer ga je dostigao i Andrea Dovizioso.

Branitelj naslova svjetskog prvaka Jorge Lorenzo vratio se u borbu za vodeće mjesto u ukupnom poretku. Pobjedom u Mugellu smanjio je prednost Stonera na 19 bodova, a u tome mu je pomogao i Andrea Dovizioso koji je svog momčadskog kolegu u posljednjem krugu pomakao s druge na treću poziciju.

Stoner je na početku utrke odjurio naprijed i činilo se da će s lakoćom doći do još jedne ovosezonske pobjede. Nakon polovice utrke imao je tri sekunde prednosti ispred prvih pratitelja, Lorenza i Doviziosa koji su se borili za drugu poziciju. Nakon što se Španjolac domogao drugog mjesta tempo Australca je počeo padati i šest krugova prije kraja Stoner je morao prepustiti svoju vodeću poziciju. U posljednjem krugu u izravnoj borbi je morao priznati poraz i pred Doviziosom te se na kraju našao na pomalo i razočaravajućoj trećoj poziciji.

Iza njih su se za četvrtu poziciju borili Ben Spies, pobjednik Assena, i Marco Simoncelli, a nakon nekoliko zamjene pozicija u posljednjem krugu se Amerikanac pokazao mudrijim i bržim od Talijana. Inače, domaći gledatelji su imali nešto razloga za zadovoljstvo jer je njihov ljubimac, Valentino Rossi, s 12. startne pozicije na kraju izborio šesto mjesto.

Za njega se borio s Hectorom Barberom, na kraju odličnim sedmim, a u povratničkoj utrci Dani Pedrosa je bio osmi. Jedini vozač koji nije došao do cilja bio je Cal Crutchlow, a razlog su bili problemi s gumama.

VN Italije, utrka:
1. J. Lorenzo (Špa/Yamaha)
2. A. Dovizioso (Ita/Honda)
3. C. Stoner (Aus/Honda)
4. B. Spies (SAD/Yamaha)
5. M. Simoncelli (Ita/Honda)
6. V. Rossi (Ita/Ducati)
7. H. Barbera (Špa/Ducati)
8. D. Pedrosa (Špa/Honda)
9. C. Edwards (SAD/Yamaha)
10. N. Hayden (SAD/Ducati)
11. H. Aoyama (Jap/Honda)
12. K. Abraham (Ćeš/Ducati)
13. A. Bautista (Špa/Suzuki)
14. R. De Puniet (Fra/Ducati)
15. T. Elias (Špa/Honda)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • labrador240103.07.2011. u 18:04
    Nisam fan ni jednog ni drugog, ali mi je drago zbog Lorenzove pobjede da prvenstvo bude zanimljivije.
    labrador2401