Automoto

Lorenzo: "Jedna od najljepših pobjeda"

Maja Giljanović • nedjelja, 03.07.2011.
Lorenzo: "Jedna od najljepših pobjeda"

Pobjednik Velike nagrade Italije Jorge Lorenzo tijekom nepune tri godine MotoGP karijere pobijedio je na 16 utrka, ali današnju na stazi u Mugellu smatra jednom od najljepših, dražom i od prve pobjede sezone u Jerezu. Bivši svjetski prvak Casey Stoner bio je ljut na sebe zbog odabira krivih guma koji ga je na koncu koštao i drugog mjesta iza momčadskog kolege Andree Doviziosa.

Nakon Jereza početkom travnja aktualni svjetski prvak Jorge Lorenzo (Yamaha) do druge je pobjede sezone i 16. u MotoGP-ju u karijeri stigao na stazi u Mugellu, a poslije utrke u kojoj je iza sebe ostavio Andreu Doviziosa i Caseya Stonera je izjavio: "Ovo je definitivno jedna od mojih najljepših pobjeda. Imao sam i prije trenutaka za pamćenje, ali ova pobjeda ulazi među najdraže, draža mi je i od slavlja u Jerezu na početku sezone".

24-godišnjak je nastavio: "Kako se utrka primicala kraju bio sam izmožden, uvjeti su bili nepovoljni, bilo je vrlo vruće" (29 stupnjeva u zraku, 54 Celzijevaca na stazi, nap. a.), "a ja cijelo vrijeme nisam popio ni kap tekućine. Na početku je Casey bio prebrz i nisam mislio da ću moći do pobjede, ali nisam namjeravao ni odustati. Ova pobjeda je tim bitnija da onemoćimo Caseyu da se previše odvoji, Ben je pobijedio u Assenu" Spies je u Nizozemskoj stigao do prve pobjede u MotoGP-ju u karijeri, nap. a.), "ja ovdje, Yamaha je očito u naletu. Bojim se samo koliko ćemo biti kompetitivni u Sachsenringu za 15 dana, ne mogu reći da mi je to omiljena staza". Španjolac u Njemačkoj nikad nije pobijedio, u klasi do 125 kubika najbolji rezultat mu je šesto mjesto 2004., u bivšoj klasi do 250 ccm treće mjesto 2006., a u MotoGP-ju je jednom odustao i posljednje dvije sezone osvojio drugo mjesto.

Casey Stoner (Honda) je bio ljut zbog odabira pogrešnih guma: "Vjerovao sam da mogu do kraja, motor je bio savršeno pripremljen, ali odabir guma koje sam koristio i jutros na zagrijavanju prebrzo su se uništile. Na početku utrke sve je išlo po planu, ali s visokom temperaturom nije bilo šanse da izdrže. Morao sam zato preuzeti više rizika, kasnije kočiti da se oduprem Jorgeu, ali nije bilo pomoći, gumama je nedostajalo trenja" (prestigao ga je šest krugova prije kraja, nap. a.). "Ne mogu reći da je treće mjesto neuspjeh, ali moglo se i moralo i bolje".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!