Nogomet

Ševčenko još ne želi u mirovinu

Josip Tolić • ponedjeljak, 04.07.2011.
Ševčenko još ne želi u mirovinu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

34-godišnji napadač Dynama iz Kijeva za Fifine je službene internetske stranice izjavio da nema namjeru zaključiti svoju nogometnu karijeru u skorije vrijeme.

Ukrajinac Andrej Ševčenko svoju je profesionalnu karijeru započeo u kijevskom Dynamu s 18 godina, a 1999. prelazi u AC Milan, gdje je u sedam sezona igranja postigao 127 golova. U londonskom Chelseaju nije mnogo napredovao pa se, nakon jednosezonske posudbe u Milanu, vratio u klub u kojem je sve počelo.

Nakon dugogodišnje igračke karijere Ševčenko još ne razmišlja o mirovini: "Osjećam se dobro, još uvijek mlado, motivacija i dalje postoji i mislim da mogu nastaviti. Naravno, doći će dan kad ću morati 'objesiti kopačke o klin', ali zasad ne znam kad ću se povući."

Usredotočen je na predstojeće veliko natjecanje u domovini: "Moj kratkoročni cilj nadolazeće je Europsko prvenstvo." O šansama njegove nacionalne vrste na Euru Ševčenko kaže: "Mislim da imamo potencijala stvoriti probleme favoritima za naslov. Ukrajinski je nogomet u uzlaznoj putanji, i reprezentacija i klubovi, što je Šahtar pokazao svojim nastupima u Ligi prvaka."

Uputio je i pohvale na račun 'špice' Manchester Uniteda Waynea Rooneyja: "Nedvojbeno je napadač kojeg najviše volim. Nikad se ne prestaje kretati, naporno radi za momčad i zabija važne pogotke."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.07.2011. u 00:36
    paklena ljevica..
    Obrisan korisnik
  • beaver04.07.2011. u 23:23
    koji profesionalac svaka cast
    beaver
  • Obrisan korisnik04.07.2011. u 17:06
    Legenda.
    Obrisan korisnik