Vodeni sportovi

Juniori na EP-u Beogradu

Maja Giljanović • utorak, 05.07.2011.
Juniori na EP-u Beogradu
Foto: Sandro Donda

Beograd je od 6. do 10. srpnja domaćin 38. Europskog juniorskog prvenstva u plivanju, a među više of 550 natjecatelja iz rekordne 43 države nastupa i tucet hrvatskih reprezentativaca.

29. lipnja u Beogradu je počelo Europsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom plivanju i skokovima u vodu, a od srijede do 10. srpnja kada pada zastor na EP u otvoreni bazen Tašmajdan u konkurenciji više od 550 natjecatelja iz rekordne 43 države (prethodni rekord od prošle godine držao je Helsinki s dvije zemlje manje) uskaču u plivači među kojima je i tucet hrvatskih reprezentativaca.

Pet juniorki između 15 i 16 godina stiže iz pet različitih klubova: Ana Grgić iz Jadrana (Split), Katarina Radoš iz Mladosti (Zagreb), Matea Samardžić iz Mornara (Split), Valery Švigir iz Arene (Pula) i Dora Vrcić iz Grdelina (Split). Sedam juniora starih 17 i 18 godina predstavlja šest klubova: Paško Komadina Mornar (Split), Fran Krznarić Mladost (Zagreb), Lovro Ljevar Dubravu (Zagreb), Ivan Pošta i Luka Seleš Medveščak (Zagreb), Alan Smajli Primorje (Rijeka) i Mihael Vukić Olimp (Terme Tuhelj).

Vezane vijesti

Prošle godine u Helsinkiju hrvatska se reprezentacija kući vratila s dvije brončane medalje: Ivana Capana na 50 metara prsno iza Antona Lobanova i Jaroslava Parahina i štafete 4x100 slobodno u sastavu Ivan Levaj, Ivan Krišto, Luka Sever i Dujam Sablić iza Francuske i Velike Britanije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!