Tenis

Faber pokvarila prosjek

Maja Giljanović • četvrtak, 07.07.2011.
Faber pokvarila prosjek

Nakon što su u utorak osminu finala 10.000 $ vrijednog ITF Futuresa u Sarajevu izborile Ivana Klepić, Ema Mikulčić i Bernarda Pera u srijedu su im se pridružile i Antonela Šušak i Katja Milas, ispala je jedino Tea Faber i to nakon što je petoj nositeljici Jasmini Kajtazović uzela prvi set.

U utorak su sve tri, u srijedu dvije od tri hrvatske igračice izborile osminu finala 10.000 $ vrijednog ITF Futuresa u Sarajevu. Svijetlim primjerom Ivana Klepić (Herdželaš), Eme Mikulčić (Radovanovic) i Bernarde Pere (Orsi) povele su se i Antonela Šušak i Katja Milas, a prosjek je pokvarila samo Tea Faber.

Šušak je protiv Pie Konig izgubila prvi set (2:6) samo da bi Austrijanku u sljedeća dva ostavila na isto toliko gemova (6:1, 6:1), a Milas je u dva seta (7:6, 6:3) izbacila sedmu nositeljicu Jelenu Šimić. Na pravom je putu bila i Faber protiv Jasmine Kajtazović, uzela je petoj nositeljici prvi set u tie-breaku (8:6), ali nije izdržala, na 753. mjestu WTA rang-liste 387 pozicija bolje rangirana Kajtazović u nastavku je slavila dvaput po 6:2.

Za četvrtfinale Šušak igra protiv prve nositeljice Martine Kubičikove, a Milas protiv kvalifikantice Eme Polić (Klepić protiv treće nositeljice Azre Hadžić, Mikulčić protiv kvalifikantice Line Lileikite i Pera protiv Julije Lukač).

Milas je izborila i polufinale parova, 18-godišnjakinja i Lukač zaustavile su druge nositeljice Margaritu Lazarevu i Jekaterinu Nikitinu (6:2, 6:2) i izborile susret protiv Csille Argyelan i Ulrikke Eikeri koje su u prvom kolu bile bolje od Klepić i Šušak (7:5, 6:4), a Pera i Marijana Novaković zapele su protiv prvih nositeljica Simone Dobre i Kubičikove (4:6, 5:7).

Nakon što je preko Mile Majtan (6:2, 6:1) i Milice Stepanović (6:3, 6:2) bez izgubljenog seta izborila glavni ždrijeb Matea Čutura je u prvom kolu 10.000 $ vrijednog ITF Futuresa u Prokuplju protiv Biljane Pavlova-Dimitrove ispustila prvi set na turniru, ali nije se obeshrabrila. Nakon 2:6 u prvom setu 17-godišnjakinja je u drugom odjurila na 6:1, a u trećem je vodila 3:0 kad joj je 16 godina starija Bugarka odlučila predati meč.

U prvoj osmini finala u karijeri Čutura igra protiv druge Bugarke uzastopce, 19-godišnja Izabela Šinjikova 513. je igračica svijeta, druga nositeljica Prokupljai u 2011. trostruka finalistica (u Antaliji je morala stisnuti ruku Gorgodze u ožujku i Lemoine u travnju, a Madridu početkom lipnja Sabino).

Sarajevo, 1. kolo:
ŠUŠAK (Hrvatska) - Konig (Austrija) 2:6, 6:1, 6:1, MILAS (Hrvatska, wc) - Šimić (BiH, 7) 7:6(4), 6:3, FABER (Hrvatska) - Kajtazović (BiH, 5) 7:6(6), 2:6, 2:6

Četvrtfinale parova:
MILAS/Lukač (Hrvatska/Srbija) - Lazareva/Nikitina (Rusija, 2) 6:2, 6:3, PERA/Novaković (Hrvatska/BiH) - Dobra/Kubičikova (Češka, 1) 4:6, 5:7

Prokuplje, 1. kolo:
ČUTURA (Hrvatska, q) - Pavlova-Dimitrova (Bugarska) 2:6, 6:1, 3:0 predaja PAvlova-Dimitrove

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!