Košarka

Anzulović: "Željeli smo ih izbjeći"

Ivor Krapac • četvrtak, 07.07.2011.
Anzulović: "Željeli smo ih izbjeći"

U pokušaju da se drugu godinu u nizu probiju do Eurokupa, košarkaši Cedevite srest će se s francuskim Elan Chalonom. Nakon što je doznao koga im je dodijelio ždrijeb pretkola, Dražen Anzulović komentirao je da je riječ o jednoj od momčadi koju su željeli izbjeći...

Cedevita će u dolazećoj košarkaškoj sezoni prve službene utakmice igrati protiv francuskog Elan Chalona. Riječ je o momčadi koja je protekle sezone završila regularni dio natjecanja u francuskom prvenstvu na trećem mjestu, iza kasnijih finalista, Choleta i prvaka Nancyja, dok su u doigravanju ostali razočarani četvrtfinalnim porazom od Asvela, koji ih je eliminirao s 2-1.

Suparnik hrvatskih predstavnika u Eurokupu je u sezoni za nama bio uspješniji u francuskom Kupu. U tom su natjecanju došli do finala, a u borbi za tu titulu svladao ih je Gravelines.

Vezane vijesti

"Chalon je jedna od četiri momčadi koje smo željeli izbjeći, uz Bešiktaš, Karšiyaku i Lukoil. No, što je, tu je", osvrnuo se novi Cedevitin trener Dražen Anzulović na ždrijeb održan u Barceloni, dodajući da se zasad ne može reći ništa detaljnije kako će obje momčadi izgledati potkraj rujna i početkom listopada. Podsjetimo, prvu utakmicu Cedevita će igrati 27. rujna u Chalon-sur-Saoneu, a uzvrat je na rasporedu 4. listopada u Zagrebu.

"Još je rano govoriti o rosterima s obzirom da se nismo kompletirali, kao niti oni", dodao je Zula: "Mi se moramo ozbiljno pripremiti za te oglede u kojima svakako nismo bez šansi. Moramo gledati isključivo sebe a veliki klupski motiv je i revanš za Eurochallenge prije dvije godine".

Kao što je Cedevitin trener spomenuo, klubu iz Podsuseda Chalon nije nepoznanica. U pretprošloj sezoni, kada je na Cedevitinoj klupi bio Slobodan Subotić, dvaput su se susreli u skupini D Eurochallenge kupa, uz poraze i kod kuće (89:83) i u gostima (80:77).

U odnosu na te utakmice, za očekivati je da će, od igrača s većom minutažom, Cedevita ponovno računati na Marina Baždarića i Tomislava Petrovića. Chalon, pak, nije mijenjao trenera, i u sezoni za nama vodio ih je Gregor Beugnot, dok su, od prvotimaca koji su igrali protiv Cedevite prije dvije sezone, u rosteru ostali nisko krilo Blake Schilb i centar Joffrey Lauvergne.

Među košarkašima koje je imao na raspolaganju u protekloj sezoni, Beugnot se posebno oslanjao na Marqueza Haynesa (razigravač/šuter), Blakea Schilba, Iliana Evtimova (krilo/krilni centar) i Steeda Tchicambouda (razigravač), koji su u francuskom prvenstvu igrali više od 25 minuta po utakmici. Po minutaži, slijedila su ih dva centra, Michel Jean Baptiste Adolphe i Alade Aminu.

Vodeći strijelac u regularnom dijelu francuskog prvenstva bio je Schilb (14,6 poena po utakmici), a slijedio ga je Haynes (14,4). Prvi skakač bio je Baptiste Adolphe (5,5), a asistencijama su se isticali Schilb (4,4) i Tchicamboud (4,1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.07.2011. u 17:49
    ma razbit će Cedevita ove francuze, nema brige
    Obrisan korisnik
  • vlacng07.07.2011. u 17:03
    hhaha..ovo ako ne produ, dosta je kvalitetnija cedevita, lako ce ti proci
    vlacng
  • Obrisan korisnik07.07.2011. u 15:57
    hahaahah,.sokić jadni. ma neće ih proći
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.07.2011. u 14:42
    ma daj molim te....ako ove smiješne francuze ne možete proći, ni ne zaslužujete eurocup. ovaj anzulović je fakat truba od trenera. pa nisi dobio Pao ili sienu, nego elan chalon jeb...e.
    Obrisan korisnik