Nogomet

Pletikosa na probi u Celticu

Marin Vuković • ponedjeljak, 11.07.2011.
Pletikosa na probi u Celticu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon potpuno neuspješne i teško objašnjive epizode u Tottenhamu, gdje je nastupe mogao nabrojiti na prste jedne ruke, nova destinacija hrvatskog vratara Stipe Pletikose mogao bi biti škotski viceprvak Celtic.

Kako doznaje Sky Sports, hrvatski reprezentativni vratar Stipe Pletikosa od nedjelje se nalazi na probi u Glasgowu. Tijekom boravka na Parkheadu i treninga s igračima škotskog viceprvaka, naš će reprezentativac pokušati impresionirati čelnike Celtica i menadžera Neila Lennona, u nadi da će mu biti ponuđen ugovor koji bi karijeru nekadašnjeg hrvatskog broja jedan mogao vratiti na pravi put.

Pletikosa je u Tottenhamu proveo sezonu za zaborav, od samog početka imao je status trećeg vratara i do kraja sezone pored Heurelha Gomesa i Carla Cudicinija nije se uspio nametnuti Harryju Redknappu, a dolazak Brada Friedela jasan mu je znak da klub na njega uopće ne računa.

Tijekom svog boravka na White Hart Laneu uspio je upisati tek jedan nastup od prve minute (protiv Arsenala u Carling kupu, 1:4) i doista je teško pronaći pravi razlog dolaska u London osim boravka u društvu reprezentativnih kolega Luke Modrića, Nike Kranjčara i Vedrana Ćorluke.

Celtic je u srpnju 2010. godine ostao bez Artura Boruca, a mjesec dana kasnije od Newcastlea su posudili Frasera Forstera koji je izborio status prvog vratara i veći dio sezone proveo među vratnicama Celtica.

Kako se Forster po završetku sezone vratio na St. James Park i Newcastle ga ne namjerava posuditi na još jednu sezonu, Celtic je u potrazi za novim čuvarom mreže. Uz Poljaka Lukasza Zalusku i Amerikanca Dominica Cervija kao konkurenciju, Pletikosa bi imao daleko više izgleda za status prvog vratara no što je to bio slučaj u Spursima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • markoli11.07.2011. u 11:52
    da.. vraćaju se iz australije tek krajem tjedna...
    markoli
  • Obrisan korisnik11.07.2011. u 11:20
    Eto kad se prepisuje... Ne znam kako će imprestionirati Lennona, kad se on s prvom momčadi celtica nalazi na pripremama u Australiji, a ne u Galsgowu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2011. u 10:47
    Mislis golman koji je branio 2-3 godine ukupno u karijeri . . .
    Obrisan korisnik
  • Mihalj11.07.2011. u 10:47
    ček, ti se šališ ili?
    Mihalj
  • Obrisan korisnik11.07.2011. u 09:48
    Pa na što je spao da mora na probu, pa on bi bez problema trebao biti prvi golman celtica jer tamo nema više Boruca samo da brani mjesec ili dva konstantno a celtic ipak puno više plaća nego Hajduk, za sve one koji govore da bi trebao otići u Hajduk.
    Obrisan korisnik