Nogomet

Pritvoren predsjednik Fenerbahčea

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 11.07.2011.
Pritvoren predsjednik Fenerbahčea
Foto: EPA

Predsjednik nogometnog kluba Fenerbahče, Aziz Yildirim, u nedjelju je uhićen zbog sumnje u namještanje rezultata. Pokaže li istraga točnost ovih sumnji turski bi prvak mogao ostati bez svog naslova...

Yildirim je zajedno s još 25 osoba, od čega su tri članovi Upravnog odbora Fenerbahčea, uhićen i pritvoren zbog sumnje u namještanje 19 utakmica, odnosno organiziranog kriminala.

Turski prvak zbog ovoga bi mogao ostati bez posljednjeg naslova, a čitava situacija kulminirala je masovnim prosvjedima od strane klupskih navijača. Prvi na udaru našli su se predstavnici medija i jedna religijska skupina koji prema njihovom mišljenju stoje iza ove operacije.

"I ja sam navijač Fenerbahčea baš kao i vi. Sada bismo svi trebali pozdraviti napore policije i suda", izjavio je turski premijer, Tayyip Erdogan, u svrhu zaustavljanja nereda.

Problemi u kojima se našao Fener pod znak upitnika stavljaju i njegov nastup u trećem pretkolu Lige prvaka. UEFA je klubu postavila konačan datum za odluku, a ukoliko on odustane od europskog nastupa njegovo će mjesto zauzeti drugoplasirana momčad turskog prvenstva, Trabzonspor. Odluku Fenerbahče mora donijeti do 15. srpnja.

Osim Yildirima, koji je najzvučnije privedeno ime, u pritvoru se od nedjelje nalaze i predsjednik te vratar Sivasspora, trener Eskisehirspora te bivši predsjednici Diyarbakirspora i Giresunspora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.07.2011. u 12:28
    FIFA i UEFA = MAFIJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Obrisan korisnik