Nogomet

"Redknapp je stalno pričao o Pletikosi"

Borna Rupnik • utorak, 12.07.2011.
"Redknapp je stalno pričao o Pletikosi"
Foto: Kristijan Komarica

Škotski div Celtic na probu je uzeo hrvatskog reprezentativnog vratara Stipu Pletikosu, a trener Neil Lennon priznao je da je poslušao preporuku Harryja Redknappa...

Ni selidba na White Hart Lane, u hrvatsku koloniju među igračima Tottenham Hotspura, nije pomogla Stipi Pletikosi izboriti se za mjesto u udarnoj postavi. Stoga se bivši vratar Hajduka zaputio i na probu u Celtic.

"Harry Redknapp je stalno pričao o Pletikosi, stoga ćemo ga provjeriti", izjavio je za BBC Celticov trener Neil Lennon, pred kojim je u narednoj sezoni zadatak skidanja vječnih rivala Glasgow Rangersa sa škotskog trona.

Pletikosa je nakon odlaska s Poljuda sreću tražio i u Šahtaru i u Spartaku, a na posudbi u Tottenhamu je 32-godišnji Hrvat upisao tek jedan jedini nastup.

Međutim, Celtic na svom popisu želja ima i drugo ime. Craig Gordon se nakon ozljede pokušava vratiti na vrata Sunderlanda, a Škoti bi ga voljeli vidjeti u svom dresu. "Radi se o kvalitetnom vrataru i on je jedna od naših želja. Problem je što možda neće biti sasvim spreman do listopada", pojasnio je Lennon, dodavši da bi prepreka mogla biti i cijena.

Ukoliko Celtic ne uspije ipak dovesti novog vratara, Lennon neće očajavati: "Nije mi problem početi sezonu s Lukaszom Zaluskom na golu. Razgovarali smo s njime, objasnili smo mu da smo bili razočarani, ali sada izgleda znatno sigurnije i samouvjerenije".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.07.2011. u 15:17
    kao da je židak počeo pisat za sportnet... samo se sad ne radi o sineku
    Obrisan korisnik
  • markoli12.07.2011. u 14:13
    treba platiti kranjčarov transfer, a nije se igrala LP nekoliko godina, tako da vjerojatno nema za tako malo veći transfer i plaću... al stipu celticovi navijači cijene i voljeli bi da dođe na Parkhead... mene on podsjeća na boruca po emocijama na terenu... a zaluska nije dovoljno dobar
    markoli
  • Wilson12.07.2011. u 14:05
    Bilo bi dobro da počne o Kranjčaru pričat.
    Wilson