Nogomet

Jurčić: "Neftči igra samo na rezultat"

S Maksimira:Borna Rupnik • utorak, 12.07.2011.
Jurčić: "Neftči igra samo na rezultat"
Foto: FaH

Dan uoči dvoboja Dinama i Neftčija svoja su razmišljanja podijelili Dinamov trener Krunoslav Jurčić i dokapetan Milan Badelj. Obojici je drago zbog atmosfere, a žele da pozitivne vibracije nadogradi i pozitivan rezultat...

Nogometaši Dinama svoju će sezonu otvoriti prvom utakmicom drugog pretkola Lige prvaka. Na Maksimir dolazi azerbajdžanski Neftči, a atmosfera je u klubu odlična. Tome je pomogao i uljepšani Maksimir te rasprodane ulaznice.

"Zbog toga se u nogomet ulaže toliko napora i odricanja. Nadam se maksimalno pozitivnoj atmosferi i da će moji igrači to prepoznati", rekao je Dinamov trener Krunoslav Jurčić.

Cufre out, Vida in

Krunoslav Jurčić otkrio je da Argentinac Leandro Cufre ipak neće biti spreman za nastup zbog ozljede. Uskočit će novopridošli Domagoj Vida. "Na vrijeme smo se morali odlučiti i reći Vidi da je on starter. Cufre nije spreman za utakmicu. No, pozicije svojih igrača neću govoriti dan prije utakmice, premda je onima koji su pratili Dinamo sve manje-više jasno", izjavio je Jurčić.

"Ljudi žele vidjeti ovu mladu, potentnu momčad. Znatiželjni su, i nadam se da će to postati pravilo, a ne iznimka", dodao je. Poželjan rezultat, s osmijehom je naglasio bio bi "što više naprama nula".

Od Neftčija se ne očekuje umjetnički dojam - naprotiv: "Oni su od prošle sezone uzeli samo novog golmana, Stamenkovića. Igraju samo na rezultat, ne za odgajanje igrača. Čvrsti su, organizirani, i žele promovirati svoj nogomet u Europi. Očekujem zatvoreni Neftči, a oni ionako igraju samo s jednim napadačem"

Što ako rezultat tijekom utakmice ne bude odgovarao Dinamu? "Bilo bi kontraproduktivno da razmišljamo kako će nešto krenuti u krivom smjeru. Neće biti velikih promjena u našem zadanom sustavu. Više energije trošimo na pozitivnu pripremu", odgovorio je strateg zagrebačke momčadi.

Dinamov vezni igrač Milan Badelj također uživa u ugođaju koji se stvara oko Maksimira:

"Prekrasno je, za to se nogomet igra. To je najveća razlika u odnosu na lige petice. Očekujem paklenu atmosferu i da nas publika nosi do pobjede. Mislim da još nikad nisam igrao pred sasvim punim Makismirom".

"Svjesni smo značaja ove utakmice. Ne podcjenjujemo nikoga, ali znamo vlastitu kvalitetu. Uz pomoć publike mislim da možemo do pobjede", nastavio je Badelj.

Azerbajdžanci će sigurno pokušati barem skupo prodati svoju kožu: "Od onih koje smo mogli dobiti, Neftči je najkvalitetniji. No, mi smo favoriti, pogotovo u Maksimiru, i ne smijemo bježati od toga. Svi su novi igrači se uklopili karakterom i kvalitetom, mislim da će i sami pokazati da su istinska pojačanja".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.07.2011. u 23:57
    kako ide ona žujina reklama.... hrvatska je zemlja s milijun izbornika pa tako i svatko misli da bi bio bolji trener za dinamo od jurcica.... nisam nesto posebno njegov fan al pustimo ga bar jednu utakmicu da vidimo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2011. u 23:07
    hahaha klinac sa puno kompleksa....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2011. u 22:59
    FORZA NEFTCHI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2011. u 21:33
    sto znaci 'igraju na rezultat'? pa nisu dosli zabavit publiku
    Obrisan korisnik
  • Vjeran12.07.2011. u 21:01
    Lijepo je vidjeti ovakav post. Treba nam puno više ovakvih. Svaka čast, aštatije?. U Europi će moje plavo srce, kao i svaki puta do sada, kucati uz Hajduka.
    Vjeran