Nogomet

Lučko u teškoj misiji ostanka u ligi

Josip Piršljin • četvrtak, 14.07.2011.
Lučko u teškoj misiji ostanka u ligi

Nogometaši Lučkog ove će sezone po prvi puta zaigrati u 1. Hrvatskoj nogometnoj ligi, nakon što su bili viceprvaci druge lige i uspjeli izboriti licencu za nastup u najvišem rangu. Mnogo se uložilo u momčad kako bi taj zagrebački klub postao stabilan prvoligaš, no borba za ostanak ove će sezone biti posebno oštra i neizvjesna, te će trebati puno rada, ali i sreće, kako bi se ostvario glavni cilj.

NK Lučko

Trener: Dražen Biškup
Dolasci: Dumenčić, Buden, Žižić, Palčić, Rendulić, Silva, Hojski, Koštić, Šarić, Hudorović, Novak, Posinković, Zulim, Barišić, Parlov
Odlasci: Benjamin, Janković, Rončević, Deak, Veraja, Bazina, Čunčić, Bosiljkovski, Lončar, Maras, Bošnjak, Jelić, Jakšinić, Štiglec, Ljuta
Plasman u prošloj sezoni: 2. mjesto (2. HNL)
Pripremne utakmice: Varaždin 0:3, Kaposvar Rakoczi 2:0, Slaven Belupo 0:0, Triglav 1:2, Šmartno 1928 3:0, Karlovac 4:3
Raspored u prva tri kola: Zadar, Rijeka, Istra 1961

Čelnici Lučkog bili su veoma aktivni u pripremi za premijernu sezonu u prvom razredu hrvatskog nogometa. Najprije je bilo potrebno riješiti sve oko dobivanja licence za nastup u prvoj ligi, a potom se krenula sastavljati igračka križaljka.

Puno igrača koji su nosili igru u 2. Hrvatskoj nogometnoj ligi otišlo je iz kluba, no isto tako dovedeno je mnogo novih igrača koji bi Lučkom u novoj sezoni trebali osigurati ostanak. Obranu su pojačali Žižić i iskusni Rendulić, a tu je i Brazilac Andre Silva. Posebno se pojačao napad, a tu se ističe bivši Dinamovac Hudorović.

Uprava kluba nije mijenjala trenera koji ih je doveo do prve lige, Dražen Biškup će i dalje voditi zagrebačku momčad, a veliku pomoć imat će od sportskog direktora i bivšeg trenera Dinama Marijana Vlaka. Biškup je u sklopu priprema svoje igrače vodio u šest utakmica, a još im preostaje zadnja provjera uoči početka prvenstva protiv Lokomotive.

Lučko je u tih šest utakmica upisalo tri pobjede, dok su dva puta izgubili i jednom odigrali neriješeno. Najteži poraz doživjeli su protiv Varaždina koji ih je pobijedio s 3:0, a najveću pobjedu ostvarili su protiv slovenskog niželigaša Šmartna istovjetnim rezultatom.

Sjajna igra u 2. HNL i povijesno ostvarenje plasmanom u prvu ligu Lučko će nastojati potvrditi dobrim predstavama i u ogledima s uglednijim hrvatskim prvoligašima. Osnovni cilj je izbjeći povratak u drugu ligu i sustavnim radom postati stabilan prvoligaš.

Plus/minus

S obzirom na veliki broj igrača koji su otišli iz kluba, ali i onih koji su pojačali redove Lučkog, teško je usporediti stanje u momčadi u odnosu na prošlu sezonu. Uprava vjeruje kako je ekipa znatno ojačana, te da su dovedeni igrači koji će se znati nositi s prvoligaškim sastavima. No, za razliku od prošle sezone Lučko neće igrati na svom stadionu i to bi im moglo predstavljati veliki hendikep.

Snaga/slabost

Najveća prednost koju momčad Lučkog ima su mladi i veoma perspektivni igrači koji su željni dokazivanja u najvišem hrvatskom nogometnom rangu. Većina ih se kroz Lučko želi dokazati i pripremiti za veće stvari, te će biti odlučni u namjeri da se u utakmicama koje slijede prikažu u najboljem mogućem izdanju.

Najveći nedostatak za ovu momčad biti će sasvim sigurno manjak iskustva. Velika većina igrača nije dosad igrala prvoligaški nogomet i pitanje je kako će se i u kolikoj mjeri prilagoditi takvom načinu igre. Uz to, momčad je gotovo sasvim nova i trebat će im puno više od sedam pripremnih utakmica kako bi se uigrali i stvorili dobru atmosferu u svlačionici.

Uspjeh/neuspjeh

Premda su čelnici Lučkog veoma ambiciozni što se tiče konačnog plasmana u novoj sezoni, pitanje je koliko ova mlada momčad može pokazati. Osnovni je cilj osigurati nastup u 1. Hrvatskoj nogometnoj ligi i nagodinu, što bi se pod svim okolnostima smatralo velikim uspjehom, o nečemu više u klubu se još ne razmišlja. Neuspjeh bi svakako predstavljao ponovni povratak u drugu ligu jer se dosta uložilo u momčad i sami projekt Lučkog da bi svemu tomu došao kraj nakon samo jedne sezone.

U fokusu

Pod posebnim povećalom u novoj sezoni naći će se trener Biškup kojem će treniranje prvoligaške momčadi biti nešto novo. Biti će zanimljivo vidjeti kako će se snaći u toj ulozi i koliki je maksimum njegove ekipe. Uz njega, pažnja će biti usmjerena i na sportskog direktora Vlaka, te na mlade igrače od kojih se očekuje da budu nositelji igre i da dobrim predstavama privuku eventualne kupce.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.07.2011. u 15:48
    Ajmo LUČKOOOOOOOOOOOOO!
    Obrisan korisnik