Nogomet

Bilić: "Stipe bi bio pojačanje"

Ante Dubravac • četvrtak, 14.07.2011.
Bilić: "Stipe bi bio pojačanje"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon što je prošlu sezonu proveo na posudbi u Tottenhamu gdje nije izborio mjesto prvog vratara, Stipe Pletikosa svoju sreću pokušava pronaći u Celticu.

Trener škotskog velikana Neil Lennon izjavio je kako će Celtic u idućih nekoliko dana testirati mogućnosti hrvatskog reprezentativnog vratara Stipe Pletikose.

I dok je većina to shvatila kao Pletikosin odlazak na probu, menadžer Marko Naletilić nudi drugačije objašnjenje. "Stipe ima 32 godine i 82 nastupa za reprezentaciju, uz dužno poštovanje svima u ovoj fazi svoje karijere on neće ići na probe", izjavio je Naletilić za Evening Times.

"Celticova liječnička služba želi se uvjeriti u Pletikosino zdravstveno stanje jer je imao probleme s koljenom", zaključio je Pletikosin menadžer.

Svoje mišljenje o Pletikosi dao je i izbornik Slaven Bilić: "Kamo god Pletikosa otišao, bit će pun pogodak. Poboljšat će svaku momčad u koju dođe i stvarno ga mogu vidjeti u Celticu. Kao i većina hrvatskih golmana, Stipe je vrlo jak u glavi. Sposoban je držati koncentraciju tijekom cijele utakmice."

"Njegove su najveće kvalitete postavljanje u situacijama jedan na jedan, postavljanje na udarce iz daljine te organiziranje igre ispred njega. Popravio se puno i pri izlascima na centaršuteve. To je ranije bila njegova slabost."

Za kraj je Bilić otkrio da je već razgovarao s Pletikosom o Celticu. "Razgovarali smo i Stipe je presretan mogućnošću da brani za takav klub. Kao i svatko tko imalo zna nogomet, Stipe je iznimno svjestan o koliko se dobrom klubu radi", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Yakov14.07.2011. u 18:15
    Očito nisi vidio protiv Francuza kako je oteo jednom igraču loptu iz nogu koji je išao jedan na jedan. Punoi je bolji od Runje, daj Bože da negdje počne branit...
    Yakov
  • Obrisan korisnik14.07.2011. u 18:00
    Bio bi im pojačanje kad su prodali Boruca... Samo mi nije jasno otkad su mu izlasci 1 na 1 jača strana.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.07.2011. u 17:16
    ma ku*rac bi on bio pojacanje al eto
    Obrisan korisnik