Nogomet

Mlada belgijska zvijezda u Benfici

Borna Rupnik • četvrtak, 14.07.2011.
Mlada belgijska zvijezda u Benfici
Foto: EPA

Ovog je ljeta 22-godišnji Axel Witsel bio na pragu talijanskog prvaka Milana, no karijeru će ipak nastaviti u Portugalu. Potpisala ga je lisabonska Benfica...

Belgijski reprezentativac Axel Witsel, koji slovi za jednu od najvećih nada tamošnjeg nogometa, rastaje se sa Standardom iz Liegea. Boje tog kluba branio je još od svoje desete godine.

U Liegeu je osvojio i dva naslova prvaka Belgije, a krajem prošle sezone najavljivao se njegov transfer u Milan. Pregovore je tada bio potvrdio i Adriano Galliani, potpredsjednik talijanskog prvaka. Međutim, njegovo je novo odredište postalo Portugal.

Witsel je dogovorio petogodišnju suradnju s Benficom, potvrdio je Standard, koji nije želio otkriti visinu odštete isplaćenu za svog nogometaša.

Za reprezentaciju je skupio već 18 nastupa i pritom je postigao pet pogodaka. Igrajući u sredini veznog reda prošle je sezone odigrao 43 utakmice za Standard, uz 12 golova i šest asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • lambik14.07.2011. u 20:24
    Axel je skroz dobar igrac pred kojim tek jesu najbolji dani... Ocekujem da ce mu ova promjena dobro doci i da ce napredovati u Portugalu.
    lambik
  • Obrisan korisnik14.07.2011. u 19:59
    Ne znam baš, nije me impresionirao, tako da, no big deal da nije stigao u Milan...
    Obrisan korisnik
  • gangrena14.07.2011. u 18:40
    a jbt baš vam je on trebao da pokorimo europu, kad već gansa niste doveli
    gangrena