Automoto

Lorenzo i Saschsenring na Vi

Maja Giljanović • petak, 15.07.2011.
Lorenzo i Saschsenring na Vi

Deveta stanica Svjetskog prvenstva ovog je vikenda Sachsenring, a svjetla pozornice usmjerena su na dvojicu svjetskih prvaka, bivšeg Caseya Stonera i aktualnog Jorgea Lorenza. Australac Španjolcu na prvom mjestu u ukupnom poretku bježi 19 bodova i Velika nagrada Njemačke potencijalni je prijelomni trenutak sezone tim više što je riječ o stazi na kojoj Lorenzo otkad je vozi od 2002. godine nikad nije pobijedio.

Casey Stoner je po dolasku na Sachsenring izjavio: "Ovo je staza na kojoj sam posljednjih sezona ostvario dobre rezultate. Tehnička je i zahtijeva prilagodbu, kako stila, tako i pripreme motora. Nije jednostavno na ovako uskoj stazi pronaći optimalni ritam, ali uživam na njoj, uživam i u ambijentu". Stoner je prošle godine na Sachsenringu bio na podiju na trećem mjestu, ali pobijedio je ovdje prije tri sezone: "U Njemačkoj sam oduvijek bio brz, nakon Ducatija ne sumnjam da ću biti na visini zadatka i na Hondi".

Optimizam Stonera pokriće ima i u činjenici da Jorge Lorenzo na Sachsenringu nikad nije pobijedio, a nastupa ovdje 10. godinu uzastopce. U klasi do 125 kubika najbolji rezultat mu je šesto mjesto 2004., u klasi do 250 kubika treće mjesto 2006., a u najjačoj drugo mjesto prošle sezone (iza Danija Pedrose).

"Pobjeda u Mugellu ispunila je i mene i momčad novim samopouzdanjem, siguran sam da ćemo u narednim utrkama biti sve bolji. Nikad u Sachsenringu nisam pobijedio, ali spreman sam dati sve što imam da smanjim zaostatak za Caseyem. Ciljam na podij, ali ne odričem se ni napada na prvo mjesto", izjavio je aktualni svjetski prvak koji je u Mugellu stigao do druge pobjede sezone (Stoner je na četiri).

Dobroj žetvi bodova nada se i Pedrosa: "Ne mogu se potužiti na dosadašnje rezultate ovdje, Sachsenring sam u posljednje četiri sezone dvaput osvojio i još dvaput bio na podiju. Bit će teško nastaviti seriju, još uvijek mi nedostaje kondicije, ali naporno sam trenirao preko tjedna i u boljem sam fizičkom stanju nego u Mugellu. Još je jedna bitna razlika, Sachsenring za razliku od Mugella ima više lijevih zavoja, bit će mi lakše, bol je i prisutna i bit će je lakše kontrolirati".

Nakon što je propustio Assen i Mugello u Njemačkoj se vraća Loris Capirossi: "Prošlo je samo 20 dana od ozljede u Assenu, svakim danom sam sve bolje, ali rebra me i dalje bole, ključna kost je i dalje osjetljiva na dodir. Na slobodnim treninzima ću provjeriti u kakvom sam stanju, ali vjerujem da ću se u nedjelju naći na startu, osjećam se nemoćno kad god utrku gledam na televiziji".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!