Nogomet

Prosinečki odstranio kapetana momčadi

Branimir Markota • nedjelja, 17.07.2011.
Prosinečki odstranio kapetana momčadi
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Burno je bilo u subotu u redovima Crvene zvezde na pripremama u Austriji. Nakon prijateljske utakmice s izraelskim Ashdodom, Robert Prosinečki donio je vjerojatno najtežu odluku od kada je za kormilom beogradske momčadi. Naime, "Veliki Žuti" je zbog narušavanja discipline potjerao kapetana Milana Vilotića iz momčadi, bar dok je on trener.

Robert Prosinečki je u subotu bio nemilosrdan prema stoperu i kapetanu Crvene zvezde Milanu Vilotiću. Iako je bio kapetan momčadi, Vilotić je i prije jučerašnjeg incidenta znao prirediti manje ispade, no subotnji ispad je bio kap koja je prelila čašu, bar što se tiče strpljenja "Velikog Žutog".

Prema pisanju srpskih medija, kapetan Crvene zvezde Vilotić je uoči prijateljske utakmice s Izraelcima objašnjavao suigračima taktiku i način na koji bi trebali odigrati utakmicu, što je razljutilo Prosinečkog te je nakon utakmice odstranio Vilotića iz momčadi.

Prosinečki je o svom radikalnom potezu izjavio: "Vilotić više nije kapetan Crvene zvezde dok sam ja trener i neće igrati za Crvenu zvezdu dok sam ja trener. Već duže vremena imamo nesuglasice, a današnjim potezom je ugrozio moj trenerski autoritet."

Međutim, i dalje ostaje nejasno iz kojih razloga je Prosinečki dozvolio Vilotiću da nastupi u prijateljskoj utakmici. Novi kapetan Crvene zvezde postao je bivši igrač kluba s Marakane i pridošlica iz francuskog Lensa Nenad Kovačević.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!