Nogomet

Gudjohnsen potpisao za AEK

Branimir Markota • nedjelja, 17.07.2011.
Gudjohnsen potpisao za AEK
Foto: Ivana Strahija

32-godišnji Islanđanin odlučio je promijeniti nogometnu sredinu. Kišni otok odlučio je zamijeniti toplom Grčkom, te će jesen svoje karijere provesti igrajući za atenski AEK.

Eidur Gudjohnsen zasigurno je pri vrhu ljestvice igrača koji su promijenili najviše klubova u svojoj profesionalnoj karijeri. Islanđanin je prošao liječnički pregled u grčkom AEK-u i potpisao dvogodišnji ugovor s atenskim klubom, te će mu AEK biti jedanaesto odredište u njegovoj bogatoj karijeri.

Gudjohnsen je prve profesionalne korake načinio u rodnom Reykjaviku, u Valuru gdje je odmah u prvoj sezoni zablistao postigavši 39 pogodaka. Njegov talenat nije promakao PSV-u koji ga je odmah doveo u svoje redove, no Islanđanin se nije naigrao, što zbog ozljede, a što zbog tadašnje nadolazeće zvijezde Ronalda. Gudjohnsen se nakon epizode u nizozemskoj vratio u domovinu i odigrao jednu sezonu u Reykjaviku da bi dobio poziv s otoka koji mu je promijenio karijeru.

Islanđanin je imao blistavu epizodu na otoku. Odigrao je dvije sezone u Boltonu, da bi nakon toga prešao u Chelsea koji mu je obilježio karijeru. Potom prelazi u Barcelonu, a poslije je još igrao u Monacu, Tottenhamu, Stokeu i Fulhamu.

Prema pisanju grčkih medija njegov prijelaz iz Stokea u AEK vrijedan je 1,3 milijuna eura, a Gudjohnsen bi trebao biti pravo pojačanje za slavni grčki klub koji se iduće sezone planira upustiti u borbu za naslov prvaka s Olympiakosom i Panathinaikosom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!