Tenis

Mijačević još u igri

Maja Giljanović • ponedjeljak, 18.07.2011.
Mijačević još u igri

Nakon što je u prvom kolu izgubio mlađi brat Branko Marko u Gandiji brani čast obitelji Mijačević, 21-godišnjak nakon Jorda Sanchisa u prvom kolu set nije izgubio ni protiv Serer Gutierreza i još ga samo jedna pobjeda dijeli od nastupa u glavnom ždrijebu.

Odlično su se raspleli susreti drugog kola kvalifikacija na 10.000 $ vrijednom ITF Futuresu u španjolskoj Gandiji i 10-ici u austrijskom Fieberbrunnu, nastupila su trojica hrvatskih tenisača i sva trojica prošla u treću rundu.

Nakon 6:1, 6:4 protiv Davida Jorda Sanchisa Marko Mijačević u Gandiji set nije izgubio ni protiv drugog Španjolca s pozivnicom organizatora uzastopce. Javier Serer Gutierrez nije bio ni blizu, izdržao je manje od 45 minuta i skupio ukupno dva gema (1:6, 1:6).

Set nije ispustio ni Antun Pehar protiv 14. nositelja kvalifikacija u Fieberbrunnu Yourija Bezeruka (6:2, 6:4), a jedini koji je radio prekovremenio je Ružić protiv Ryana Agara (6:4, 1:6, 7:5).

Mijačević za prolaz u glavni ždrijeb igra protiv petog nositelja Vladislava Dubinskog, Pehar protiv šestog nositelja Viktora Galovica, a Ružić protiv nepostavljenog Joaa Dominguesa.

Kristijan Mesaroš i Lovro Zovko ovog su tjedna u Italiji na 64.000 € vrijednom ATP Challengeru u Ortebellu. Mesaroš u prvom kolu u pojedinačnoj konkurenciji igra protiv sretnog gubitnika iz kvalifikacija Gerarda Granollersa, a Zovko i James Cerretani su postavljeni za treće nositelje turnira parova i otvaraju protiv Iniga Cervantes-Hueguna i Christiana Lindella.

Nikola Mektić (267.) je mogao biti i sretnije ruke na ždrijebu 50.000 $ vrijednog ATP Challengera u Penzi: 21-godišnji Zagrepčanin je izvukao petog nositelja i gotovo 100 pozicija bolje rangiranog Irca Conora Nilanda (173.).

Gandia, 2. kolo kvalifikacija:
M. MIJAČEVIĆ (Hrvatska) - Serer Gutierrez (Španjolska, wc) 6:1, 6:1

Fieberbrunn, 2. kolo kvalifikacija:
RUŽIĆ (Hrvatska) - Agar (Australija) 6:4, 1:6, 7:5, PEHAR (Hrvatska) - Bezeruk (Australija, 14) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!