Automoto

Pedrosa: "Nisam ovo očekivao"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 18.07.2011.
Pedrosa: "Nisam ovo očekivao"
Foto: EPA

Iznimno uzbudljiva je bila jučerašnja utrka na njemačkom Sachsenringu. Pobjedu je na kraju odnio Dani Pedrosa, ali zanimljiva je bila i borba za drugu poziciju u kojoj je u posljednjem krugu Lorenzo pretekao Stonera i zakomplicirao prvenstvo. Ipak, u Repsol Hondi su zadovoljni ostvarenim tijekom ovog vikenda.

Španjolac Dani Pedrosa je vrlo brzo nakon povratka na utrke pokazao da će biti veoma opasan. Stanka zbog ozljede nije umanjila njegove vozačke vještine i već na VN Njemačke došao je do najvišeg mjesta na postolju. "Sjajan je osjećaj vratiti se i tako brzo doći do pobjede. Nisam to očekivao, ali ova staza mi je oduvijek odgovarala i ispalo je najbolje za mene. Već jučer sam bio iznenađen drugim mjestom u kvalifikacijama, a ovaj doseg je za mene veliko olakšanje", izjavio je pobjednik utrke te se potom osvrnuo na zbivanja na samoj stazi:

"Na početku utrke se nisam dobro osjećao na svom motoru. No, nisam bio pod pritiskom jer znam da sam jako daleko od borbe za naslov prvaka. Samo sam odrađivao krugove i sredinom utrke, s manje goriva i s boljim gumama, odlučio sam malo pojačati tempo i ispalo je sjajno. Veliko hvala mojoj obitelji i doktorima koji su pomogli da se brzo vratim, ali i cijeloj momčadi i navijačima koji to zaslužuju."

Nešto manje razloga za zadovoljstvo imao je na kraju Australac Casey Stoner jer on je nakon najbržeg vremena u kvalifikacijama bio označen glavnim favoritom utrke. Na kraju se morao zadovoljiti trećim mjestom, a evo kako je on doživio VN Njemačke: "Znali smo da će danas biti teška utrka, a imalo smo problema i sa stražnjom gumom i visokim temperaturama. Na početku sam krenuo nešto opreznije jer smo pokušali sačuvati gumu i polagano je zagrijavati. Što se tiče posljednjeg kruga, pokušao sam sve što sam mogao, ali Jorge je došao s prljave strane staze i odlučio sam ne riskirati previše. Ipak sam i dalje vodeći u ukupnom poretku."

S druge strane, čovjek koji ga je pretekao u posljednjem krugu bio je veoma zadovoljan jer je tim potezom barem malo smanjio zaostatak u ukupnom poretku i borbi za naslov prvaka. "Veoma sam sretan, bila je ovo fantastična utrka. Od sredine utrke osjetio sam umor u lijevoj ruci i nisam mogao toliko pritiskati. Međutim, Casey je potom malo usporio i ja sam to iskoristio u posljednjem zavoju. Bilo je to čudesno pretjecanje, pogotovo u ovako važnoj utrci", riječi su Lorenza koji je sada zaostatak za vodećim smanjio na 15 bodova.

Sljedeća utrka vozi se već za tjedan dana, a poprište MotoGP vikenda bit će legendarna Laguna Seca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!