Tenis

Abramović preko Kuznjecove

Maja Giljanović • utorak, 19.07.2011.
Abramović preko Kuznjecove
Foto: Ivor Krapac

Polovičan su učinak ostvarile dvije Zagrepčanke u kvalifikacijama 25.000 $ vrijednog ITF Challengera u Les Contamines-Montjoieu, Marija Abramović je pobijedila Varvaru Kuznjecovu i izborila prolaz u glavni ždrijeb, a Ivana Vuković je protiv Sarah Petrides prokockala vodstvo od 1:0 u setovima. U akciji je bila i treća Zagrepčanka, Darija Jurak i Madalina Gojna izgubile su susret prvog kola parova na 100.000 $ vrijednom ITF Challengeru u Bukureštu.

Slavno prezime Kuznjecova izvukla je Marija Abramović u drugom kolu kvalifikacija 25.000 $ vrijednog ITF Challengera u Les Contamines-Montjoieu, ali ime Varvara teško da ulijeva strah u kosti. Nije to dvostruka Grand Slam pobjednica i bivša druga tenisačica svijeta Svjetlana, Varvara se u svojih 18 godina nikad nije spustila ispod 1160. mjesta na rang-listi parova i još čeka na prvi renking u pojedinačnoj konkurenciji.

Abramović nije gubila energiju. Peta nositeljica nije se pošteno ni oznojila, a Kuznjecovu je ostavila na dva gema, na jednom u oba seta i izborila prolaz u glavni turnir.

Vezane vijesti

Druga Zagrepčanka u Les Contamines-Montjoieu Ivana Vuković je odlično otvorila susret protiv Sarah Petrides, dobila je prvi set (6:3), ali francuska tinejdžerica je u sljedeća dva zaigrala čvršće i nakon nepunih 45 minuta preokrenula na 6:0, 6:2.

Izravno u glavnom turniru je i treća Zagrepčanka Ana Vrljić, 26-godišnjakinja je postavljena za osmu nositeljicu i svoj prvi nastup ima protiv Anastazije Vasiljeve. Abramović, pak, čeka Nika Kovač, Slovenka je i sama nastup u glavnom turniru izborila kroz kvalifikacije.

Abramović je prijavila i parove, 23-godišnjakinja i Talijanka Nicole Clerico postavljene su za druge nositeljice, u prvom su kolu slobodne, a u četvrtfinalu igraju protiv Alice Balducci i Alessije Bertoia.

U akciji je bila i četvrta Zagrepčanka Darija Jurak, ali 27-godišnjakinja se iz Bukurešta već pakira. Treće nositeljice Irina Begu i Elena Bogdan Jurak i Rumunjku Madalinu Gojneu pobijedile su 6:3, 6:0.

U Rumunjskoj je i Petra Martić, najbolje rangirana hrvatska tenisačica u prvom kolu pojedinačnog ždrijeba na 100.000 $ vrijednom turniru protiv Stefanie Vögele igra u utorak. Švicarka je slavila u oba njihova dosadašnja susreta, prije dvije godine u Pragu (3:6, 6:4, 6:3) i početkom srpnja u Budimpešti (7:5, 7:5).

Nakon prolaza Idil Haciraifoglu (6:1, 6:1) i Sofije Čekunove (6:2, 6:1) u kvalifikacijama Ivana Klepić i Katja Milas doznale su imena protivnica u prvom kolu 25-ice u Samsunu. Obje čekaju domaće igračice s pozivnicom organizatora: 20-godišnjakinju Cemre Anil, a 18-godišnjakinju Luftiye Esen.

Les Contamines-Montjoie, 2. kolo kvalifikacija:
ABRAMOVIĆ (Hrvatska, 5) - Kuznjecova (Rusija) 6:1, 6:1, VUKOVIĆ (Hrvatska) - Petrides (Francuska) 6:3, 0:6, 2:6

Bukurešt, 1. kolo parova:
JURAK/Gojnea (Hrvatska/Rumunjska) - Begu/Bogdan (Rumunjska, 3) 3:6, 0:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!