Tenis

Pozivnice Veiću i dvojici juniora

Sportnet • srijeda, 20.07.2011.
Pozivnice Veiću i dvojici juniora
Foto: Bruno Karadža

Pozivnice za 22. ATP Studena Croatia Open dobili su Antonio Veić, koji je ove godine došao do trećeg kola Roland Garrosa, te najbolji hrvatski juniori Mate Pavić i Mate Delić. Oni će se tako pridružiti već sada vrlo snažnoj hrvatskoj ekipi u Umagu, koju čine najbolji hrvatski tenisači Ivan Ljubičić, Marin Čilić i Ivan Dodig.

Odlukom da se pozivnice dodijele Antoniju Veiću, Mati Paviću i Mati Deliću nastavljena je tradicija umaškog turnira koji je uvijek davao priliku najvećim teniskim nadama, ističe Vanja Božičković, direktor 22. ATP Studena Croatia Opena. Upravo su Ivan Ljubičić i Marin Čilić svojedobno u Umagu dobili pozivnice kao juniori.

Antonio Veić je u svibnju napravio odličan posao na Roland Garrosu, gdje se iz kvalifikacija probio do trećeg kola, s pobjedom nad Nikolajem Davidenkom po putu. U trećem kolu zaustavio ga je tada najbolji svjetski tenisač Rafael Nadal, koji je kasnije otišao do naslova.

Imenjaci i vršnjaci, 18-godišnjaci Mate Pavić i Mate Delić najbolji su hrvatski juniori s visokim rangom među najboljim svjetskim juniorima. Pavić je aktualni wimbledonski pobjednik u parovima, zajedno s Britancem Georgeom Morganom, a u pojedinačnoj konkurenciji probio se do četvrtfinala Wimbledona. Delić je na ovogodišnjem Roland Garrosu došao do polufinala juniorskog turnira.

Paviću i Deliću je ovo zadnja juniorska godina, a svojim su uspjesima potvrdili da su budućnost hrvatskog i svjetskog tenisa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP TourATP Umag
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.07.2011. u 22:46
    Samo naprijed juniori!Svaka vam čast!
    Obrisan korisnik