Vodeni sportovi

Cielu dozvoljen nastup u Šangaju

Branimir Markota • četvrtak, 21.07.2011.
Cielu dozvoljen nastup u Šangaju
Foto: EPA

Svjetski prvak i kralj brzih disciplina će ipak plivati u šangajskim bazenima.Nakon što je bio opomenut od strane Brazilskog plivačkog saveza zbog korištenja nedozvoljenog diuretika furosemida, te je Svjetska plivačka federacija cijeli slučaj prebacila na Arbitražni sud za sport, jučerašnjim vijećanjem najvišeg sportskog suda Cesaru Cielu Filhu je dozvoljen nastup na nadolazećem svjetskom prvenstvu.

Aktualni svjetski prvak i svjetski rekorder u sprinterskim disciplinama na 50 i 100 metara slobodnim stilom, Cesar Cielo Filho ipak će na predstojećem Svjetskom prvenstvu koje se od 24. do 31. ovog mjeseca održava u Šangaju moći braniti svoje naslove koje je osvojio prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Rimu.

Arbitražni sud za sport je na jučerašnjem zasjedanju u Šangaju dozvolio nastup Cielu te njegovim reprezentativnim kolegama Nicholasu Santosu i Henriqueu Barbosi na nadolazećem prvenstvu te je tako odbio žalbu Svjetske plivačke federacije koja se žalila na odredbu Brazilskog plivačkog saveza koji je navedenim plivačima izrekao samo opomene zbog korištenja nedozvoljenih sredstava.

Međutim, iste sreće nije bio i njihov sunarodnjak Vinicius Waked jer je Arbitražni sud za sport prihvatio žalbu Svjetske plivačke federacije te će plivač biti suspendiran na godinu dana. Waked je već bio suspendiran na dva mjeseca zbog korištenja nedozvoljenih sredstava u veljači prošle godine te je to odigralo ključnu ulogu u njegovoj suspenziji.

Unatoč suspenziji jednog plivača ovo su svakako ohrabrujuće vijesti za brazilsku plivačku reprezentaciju koja je već stigla u Šangaj te će njezine glavne uzdanice danas trenirati na glavnom bazenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!