Nogomet

Koeman na klupi Feyenoorda

Branimir Markota • četvrtak, 21.07.2011.
Koeman na klupi Feyenoorda
Foto: Kristijan Komarica

U klubu u kojem je objesio kopačke o klin vratio se na trenersko mjesto kako bi nekoć slavnom klubu vratio ugled koji je posljednjih godina počeo naglo kopnjeti.

Ronald Koeman, bivši igrač Groningena, Ajaxa, PSV-a, Barcelone i Feyenoorda te bivši trener Vitessea, Ajaxa, Benfice, PSV-a, Valencije i Alkmaara novi je trener posrnulog giganta iz Rotterdama.

Koeman će tako na klupi Feyenoorda naslijediti prošlogodišnjeg trenera Maria Beena koji je sezonu završio na poražavajućem desetom mjestu nizozemskog prvenstva. Bivši obrambeni igrač poznat po topu u nozi imat će na raspolaganju relativno mladu momčad s kojom će pokušati dohvatiti Europu iduće sezone.

Bivši reprezentativac Tulipana i 48-godišnji Nizozemac potpisao je jednogodišnji ugovor, a pomoćnici će mu biti klupske legende kluba s De Kuipa Giovanni van Bronckhorst i Jean-Paul van Gastel.

Tehnički direktor Feyenoorda vrlo je sretan što su doveli takvu veličinu u klub: "Pregovori su proteklih dana bili jako energični. O novcu gotova da i nije bilo riječi. Najviše se govorilo o ambicijama kluba i o tome da osvjetlamo obraz klubu nakon loših rezultata."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!