Vodeni sportovi

Oberson nova, Lurz stari prvak

Iz Šangaja za Sportnet:Maja Giljanović • petak, 22.07.2011.
Oberson nova, Lurz stari prvak
Foto: EPA

Swann Oberson i Thomas Lurz prvaci su svijeta u utrkama na pet kilometara, Švicarka je naslov u Šangaju osvojila manje od pola sekunde ispred Aurelie Muller, a Nijemac je ispred i drugo SP zaredom srebrnog Spyrosa Gianniotisa titulu osvojenu u Rimu obranio za manje od jedne sekunde.

Grizli su prste gledatelji u uzbudljivim završnicama kako muške tako i ženske utrke na pet kilometara na Svjetskom prvenstvu u Šangaju, pitanje prvakinje odlučilo je manje od pola, a prvaka manje od jedne sekunde. Švicarka Swann Oberson zadanu je dionicu otplivala za sat, 39 sekundi i devet desetinki i na podiju Aurelie Muller ostavila za četiri na drugom, a Ashley Grace Twichell za pet desetinki na trećem mjestu. Thomas Lurz i Spyros Gianniotis reprizirali su SP u Rimu, Nijemac je s 56:16,6 Grka ostavio 80 stotinki iza, obranio naslov, a Gianniotisu kojem je za leđa puhao na koncu brončani Jevgenij Dracev za utjehu može ostati činjenica da je ovog puta zaostao "punih" osam desetinki jer u Rimu mu je zlato kroz prste iscupilo za tri desetinke sekunde.

Nakon diskvalifikacija Kallipi Araouzou i Yumi Kide, odustajanja tijekom utrke Cassandre Lily Patten i otkaza nastupa prije starta Annise Fabiole do cilja je došlo 39 natjecateljica, proslavila se među ostalima nije brončana prije tri godine Poliana Okimoto ovog puta na 11. mjestu. Od 54 prijavljena, pak, plivača utrku su izvan zadanog roka završili Jackson Niyomugabo i Patrick Rukundo, Sergij Fesenko je diskvalificiran, a Mazen Mohamed Aziz nije ni startao.

U subotu, posljednjeg dana natjecanja u daljinskom plivanju Karla Šitić te braća Josip i Tomislav Soldo nakon 17., 51. i 57. mjesta na 10 kilometara nastupaju na iscrpljujućih 25 km.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!