Tenis

Dodigu Španjolac, Paviću Volandri

Ivor Krapac • petak, 22.07.2011.
Dodigu Španjolac, Paviću Volandri
Foto: Kristijan Komarica

Šestero hrvatskih aduta u glavnom ždrijebu 22. izdanja Studena Croatia Opena u Umagu doznalo je što ih čeka sljedećeg tjedna. Trećepostavljeni Ivan Ljubičić i četvrti nositelj Marin Čilić u akciju će od osmine finala, u prvom kolu su slobodni, dok će Ivan Dodig, Antonio Veić, Mate Pavić i Mate Delić igrati već na startu...

Od četvorice Hrvata koji će na najstarijem hrvatskom ATP turniru igrati od prvog kola, u glavni ždrijeb izravno je ušao jedino Ivan Dodig, koji će biti osmi nositelj. Dodigov startni suparnik bit će 23-godišnji Španjolac Albert Ramos, 83. na svijetu, protiv kojega još nije igrao.

Svlada li Ramosa, 26-godišnji osmopostavljeni Međugorac će u osmini finala dočekati jačeg iz ogleda Mate Delića i kvalifikanta. Podsjetimo, 18-godišnji Kaštelanin je jedan od trojice hrvatskih aduta koji je u glavni ždrijeb ušao s pozivnicom, uz Antonija Veića i svojeg vršnjaka i imenjaka, Splićanina Matu Pavića.

Vezane vijesti

Veićev prvi suparnik bit će Diego Junqueira, 30-godišnji argentinski ljevak i 99. tenisač svijeta, kojega pamtimo po svibanjskom naslovu na zagrebačkom Challengeru, na zemljanim terenima Sportskog parka Mladost. Antonio se još nije sastajao s Junqueirom, a pobjeda bi ga odvela u osminu finala protiv jačeg iz ogleda sedmopostavljenog Talijana Andreasa Seppija i kvalifikanta.

Poput Mate Delića, i Mate Pavić će u Umagu prvi put biti u akciji u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira, a njegov suparnik bit će tenisač koji dobro poznaje Umag, 29-godišnji Talijan Filippo Volandri, 88. na svijetu. Volandri je na najstarijem hrvatskom ATP turniru stalni gost još od 2003., ovo će mu biti deveti nastup, a dosad je dvaput bio finalist, '03. s porazom od Carlosa Moye i godinu potom bez uspjeha protiv Guillerma Canasa, dok je još dvaput (2005., '06.) dolazio do polufinala.

Ljevoruki 18-godišnjak iz Splita će u svojem prvom ogledu s iskusnim Talijanom tražiti veliko iznenađenje, a ukoliko ga napravi, u osmini finala dočekat će ga drugi nositelj, Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov.

Trećepostavljeni Ivan Ljubičić će svojeg prvog suparnika dobiti u startnom ogledu Argentinca Maxima Gonzaleza i branitelja naslova, Španjolca Juana Carlosa Ferrera, što bi, prođe li Ferrero, za Ljubu značilo vrlo zvučni i teški izazov već u prvom nastupu. Iskusni Španjolac je, podsjetimo, prije nepunih tjedan dana slavio naslov u Stuttgartu.

Prvi nositelj koji bi se Ljubičiću mogao naći na putu je još jedan Španjolac, petopostavljeni Tommy Robredo, potencijalni četvrtfinalni protivnik. Dodajmo i da je Ljubo u donjoj polovici ždrijeba, s Dolgopolovim i još trojicom Hrvata, Dodigom, Pavićem i Delićem, koji, međutim, nisu u njegovoj četvrtini ždrijeba - na nekoga od njih može u polufinalu.

U gornjem domu je četvrtopostavljeni Marin Čilić, koji će, podsjetimo, u Umag stići nakon ovotjednog četvrtfinala turnira iz serije 500 u Hamburgu. Čilić će u osmini finala dočekati boljega iz dvoboja Nizozemca Robina Haasea i kvalifikanta, dok ga u četvrtfinalu ždrijeb vodi prema Seppiju, kvalifikantu, Veiću ili Junqueiri.

U toj polovici ždrijeba je i prvi nositelj Juan Ignacio Chela. Argentinac je također slobodan na startu, a u osmini finala dočekat će jačeg iz talijansko-nizozemskog dvoboja Potita Staracea i Thiema de Bakkera. Prvi postavljeni igrač koji bi mu se mogao naći na putu je Talijan Fabio Fognini (6.), potencijalni četvrtfinalni suparnik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.07.2011. u 01:25
    Ne bih se čudio da Pavić dobije Volandrija,talijan če se prodat
    Obrisan korisnik
  • zrinkec23.07.2011. u 00:22
    Može ljubo protiv ferrera
    zrinkec