Nogomet

Tabarez: "Protiv Paragvaja nema opuštanja"

Antonija Pavlić • subota, 23.07.2011.
Tabarez: "Protiv Paragvaja nema opuštanja"

Strateg Urugvaja Oscar Tabarez odbija se opustiti prije finalne utakmice Copa Americe između Urugvaja i Paragvaja, u kojoj su prvospomenuti veliki favoriti...

U finalu Copa Americe u Buenos Airesu sučelit će se favorizirani Urugvaj te Paragvaj, koji je svoj put do velike završnice krčio teškom mukom i bez ijedne pobjede u regularnom dijelu utakmice.

No, izbornika Urugvaja Oscara Tabareza ta činjenica i status favorita ne opuštaju. "Mislim da gotovo sve momčadi na ovoj razini natjecanja znaju igrati protiv ekipa koje su nominalno superiorne. Sve je to dio današnje igre", kazao je.

"Onima koji su uvjereni da će netko pobijediti i osvajati titule samo zato što dolazi iz države s bogatom i snažnom poviješću, poručujem da previše sanjare."

Urugvajska zvijezda Diego Forlan, veznjak koji je na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici proglašen najboljim igračem te uvršten u idealnu momčad turnira, bit će pak pod posebnim pritiskom.

Domaća javnost od njega, naime, očekuje da momčad predvodi do 15. naslova prvaka Copa Americe, no mali uteg mu je činjenica da od završetka SP-a u reprezentativnom dresu nije postigao pogodak.

"Oduševljeni smo što smo ovdje gdje jesmo. Ovo je moje prvo finale s Urugvajem, ali opušten sam. Odmaram i spremam se za veliku utakmicu", kaže Forlan.

"Znamo da će biti teško, ali činimo sve da budemo što spremniji", zaključio je.

Paragvaj će pak morati nastupiti bez ozlijeđenih Roquea Santa Cruza i Aureliana Torresa. "Urugvaj je vjerojatno najbolja momčad na turniru", komentirao je paragvajski izbornik Gerardo Martino.

"Ako analizirate individualne učinke, možda bi ipak našao netko bolji. No, Urugvajci su od početka bili čvrsta ekipa i vrlo su samouvjereni", oprezan je Martino.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis23.07.2011. u 22:28
    daj bože da ne uzmu -- bolje da uzme rekordni naslov najmanja država.
    cameosis
  • randy marsh23.07.2011. u 17:08
    može biti da Paragvaj uzme Copu bez dobijene utakmice :)
    randy marsh