Automoto

Stoneru pripala Laguna Seca

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 25.07.2011.
Stoneru pripala Laguna Seca
Foto: EPA

Deseta utrka sezone koja se održala na legendarnoj Laguna Seci pripala je vodećem u ukupnom poretku Caseyu Stoneru. On je na stazi nadmudrio najvećeg konkurenta za naslov i prvoplasiranog u kvalifikacijima Jorgea Lorenza te tako pobjegao na 20 bodova prednosti. Posljednje mjesto na pobjedničkom postolju pripalo je Daniju Pedrosi.

Prije početka utrke činilo se da je Španjolac Jorge Lorenzo najbliži osvajanju prve pozicije na Velikoj nagradi SAD-a i obrani lanjske titule iz Laguna Sece. Međutim, prvo startno mjesto samo mu je pomoglo da se na čelu drži veći dio utrke, sve dok ga šest krugova prije kraja raspoloženi Australac nije prestigao. Jedno vrijeme je ponajveća prijetnja Lorenzu bio Pedrosa, ali on se na kraju zadovoljio trećom pozicijom.

Već od početka utrke četiri Honde su se nalazile na "repu" aktualnog svjetskog prvaka. No, Španjolac je počeo malo lakše disati nakon što je Marco Simoncelli izletio u petom krugu, a Andrea Dovizioso počeo padati u poretku. Prvi pratitelj u tim trenucima bio mu je Pedrosa, ali nakon što je Španjolcu na Hondi počeo padati ritam Stoner je prošao pokraj njega kroz poznati Corkscrew.

Vezane vijesti

Potom je uslijedio lov Australca na Lorenza, a vozač Yamahe je uspijevao držati svoju poziciju sve do šest krugova prije kraja. Honda vodećeg čovjeka prvenstva je bolje izašla iz posljednjeg zavoja i u sljedećem je Stoner s vanjske strane izbio na čelo poretka. Potom je vodeći čovjek Svjetskog prvenstva bez većih problema zadržao vrh i na kraju došao do pete ovosezonske pobjede, dok se Lorenzo morao zadovoljiti drugim mjestom i zaostatkom od 20 bodova.

Pedrosa je ostao na trećem mjestu, a dosta iza njega kao četvrtoplasirani završio je najbolji domaći vozač Ben Spies, unatoč nešto lošijem startu. Uspio je iza sebe zadržati Doviziosa, a na šesto mjesto došao je Valentino Rossi, ispred svog američkog momčadskog kolege. Dodajmo da uz Simoncellija utrku nisu završili Crutchlow, Bostrom i Bautista.

Sljedeća utrka vozi se za tri tjedna u Češkoj.

VN SAD-a, utrka:
1. C. Stoner (Aus/Honda)
2. J. Lorenzo (Špa/Yamaha)
3. D. Pedrosa (Špa/Honda)
4. B. Spies (SAD/Yamaha)
5. A. Dovizioso (Ita/Honda)
6. V. Rossi (Ita/Ducati)
7. N. Hayden (SAD/Ducati)
8. C. Edwards (SAD/Yamaha)
9. H. Barbera (Špa/Ducati)
10. H. Aoyama (Jap/Honda)
11. K. Abraham (Češ/Ducati)
12. L. Capirossi (Ita/Ducati)
13. T. Elias (Špa/Honda)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.07.2011. u 12:30
    Zašto je kurac? Rossi slovi za velikog šampiona što on uistinu je, a na njemu da je pokaže da i na takvom slabijem Ducatiju (slab je zato što su sva sredstva uložili na razvoj 1000cc motora za slijedeću godinu te se utrkuje na prošlo godišnjem motoru) može konkurirati trenutnom trojstvu, Stoner... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.07.2011. u 10:36
    ma sve je ovo kurac kad rossiju nevalja ducati...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.07.2011. u 09:45
    Stoner je sinoć pokazao da ima u sebi "štofa" da ponovno bude prvak MotoGP-a, način na koji je prestigao timskog kolegu Pedrosu, a zatim i Lorenza su zbilja bili svjetski! Uživao sam gledajući utrku!
    Obrisan korisnik