Tenis

Mate i Mate na Talijane

Ivor Krapac • utorak, 26.07.2011.
Mate i Mate na Talijane

Iako neće igrati na središnjem terenu, Mate Pavić i Mate Delić bit će u središtu pozornosti hrvatskih ljubitelja tenisa drugog dana Studena Croatia Opena u Umagu. Mladi hrvatski igrači će u svojim prvim nastupima u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira ići na talijanske suparnike, a obojica će biti u akciji na Grandstandu...

Od dvojice hrvatskih 18-godišnjaka s pozivnicom, prvi će priliku za debitantski nastup na ATP turnirima imati ljevoruki Splićanin Mate Pavić. U drugom meču iza 16 sati na Grandstandu, nakon završetka talijansko-nizozemskog ogleda Potita Staracea i Thiema de Bakkera, čeka ga 29-godišnji Talijan Filippo Volandri, 72. na svijetu, umaški finalist iz 2003. i '04. godine.

Raspored za utorak

Središnji teren, 17:30 sati: Ferrero (Španjolska) - M. Gonzalez (Argentina), Robredo (Španjolska, 5) - Ramirez Hidalgo (Španjolska, Q) ne prije 20 h, Čilić/L. Zovko (Hrvatska) - M. Gonzalez/Starace (Argentina/Italija).

Grandstand, 16 sati: Starace (Italija) - De Bakker (Nizozemska), Pavić (Hrvatska, WC) - Volandri (Italija), Naso (Italija, Q) - Delić (Hrvatska, WC), Dodig/Veić (Hrvatska) - Marrero/Ramirez Hidalgo (Španjolska, 3).

Teren broj 1, 16 sati: Kavčič (Slovenija) - Berlocq (Argentina), Machado (Portugal) - Fognini (Italija, 6), Lajović (Srbija, Q) - Seppi (Italija, 7).

Teren broj 2, 16 sati: Vagnozzi (Italija, Q) - Haase (Nizozemska), Stahovsky (Ukrajina) - O. Rochus (Belgija).

Nakon što svoj meč odigra Pavić, nedavni juniorski wimbledonski četvrtfinalist u singlu i pobjednik u paru s Britancem Georgeom Morganom, na Grandstand će izaći Kaštelanin Mate Delić, koji je na prijelazu iz svibnja u lipanj došao do polufinala juniorskog Roland Garrosa. Delićev startni suparnik također će biti Talijan, 24-godišnji kvalifikant Gianluca Naso (260.), jači od Dine Marcana na posljednjoj prepreci na putu do glavnog turnira.

Na središnjem terenu će u 17:30 sati dan otvoriti Argentinac Maximo Gonzalez i branitelj naslova, Španjolac Juan Carlos Ferrero. Bolji iz tog dvoboja će se u osmini finala sresti s Ivanom Ljubičićem.

Ne prije 20 sati na "centru" će zaigrati dvojica Španjolaca, peti nositelj Tommy Robredo i kvalifikant Ruben Ramirez Hidalgo, a program će zatvoriti Marin Čilić i Lovro Zovko protiv Maxima Gonzaleza i Potita Staracea u prvom kolu parova.

Čilić će u utorak doznati i svojeg suparnika u osmini finala singla. Bit će to bolji iz ogleda Nizozemca Robina Haasea i talijanskog kvalifikanta Simonea Vagnozzija, koji će zaigrati s početkom u 16 sati na terenu broj 2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP TourATP Umag
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!