Nogomet

Jelavić dobio rumunjskog suigrača

Mihaela Bradovski • utorak, 26.07.2011.
Jelavić dobio rumunjskog suigrača

Rumunjski reprezentativac i branič Palerma, Dorin Goian, od iduće će sezone braniti boje Rangersa. 30-godišnji stoper čeka radnu dozvolu, a u prvom intervjuu za službenu stranicu svog novog kluba izjavio je kako je svjestan da će se u kratkom periodu morati što prije priviknuti na novu okolinu...

Goian je potpisao trogodišnji ugovor sa škotskim prvakom. Sada već bivši branič Palerma kazao je kako ne zna mnogo o škotskoj ligi, ali da ima dobar osjećaj u vezi svoje budućnosti.

"Drago mi je što sam se priključio momčadi Rangersa. Znam da je ovo klub bogate povijesti i jedan od top europskih klubova. Kada čujete da se za vas interesira momčad koja već godinama igra Ligu prvaka ne možete ostati ravnodušni", izjavio je za službenu stranicu Rangersa.

"Istina je da ne znam mnogo o kadru kojem ću se priključiti kao niti o ligi u kojoj ću nastupati, ali svoju budućnost vidim isključivo pozitivnom. Nadam se da ću kroz nekoliko dana upoznati sve s kojima ću raditi i da ću se što je brže moguće prilagoditi na novu sredinu."

Očekivanja su velika, kako njegova tako i klupska, a poteškoće koje stoje na putu, tvrdi, nisu razlog za zabrinutost već dodatan motiv. "Ovo je svakako novi izazov za mene, no to je dobra stvar. Promijenio sam zemlju i momčad, ali borac sam i znam da će uz pravilan odnos sve završiti dobro. Kada me trener zatreba znat ću kako se postaviti i što napraviti za dobrobit momčadi."

Iza ovog iskusnog defenzivca dvije su godine nastupanja za Palermo, četiri za Steauu iz Bukurešta, a u 37 nastupa za Rumunjsku postigao je i pet pogodaka. "Mnogo toga moram naučiti kako bih uspio ovdje, ali se nadam da će mi od pomoći biti i dosadašnje iskustvo koje sam skupio tokom karijere."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!