Nogomet

Kladioničarski skandal odgodio prvenstvo

Antonija Pavlić • utorak, 26.07.2011.
Kladioničarski skandal odgodio prvenstvo
Foto: Ivana Strahija

Turski nogometni savez prolongirao je početak prvenstva kako bi vlastima dao više vremena za istragu navodnih namještanja utakmica u turskome prvenstvu...

Skandal namještanja utakmica u Turskoj svakim danom poprima sve veće obrise. Najnovija je konotacija afere prolongiranje početka prvenstva, kako bi se vlastima omogućilo više vremena za istraživanje i procesuiranje optuženika.

Najbolje turske nogometne momčadi prvenstvo će umjesto 7. kolovoza stoga početi 9. rujna, gotovo mjesec dana kasnije.

Turska javnost u šoku

Kladioničarski skandal izbio je početkom srpnja, a eskalirao kada je uhićeno više od pedeset osoba osumnjičenih za namještanje utakmica. Najveće ime među njima ono je predsjednika popularnog Fenerbahčea, aktualnog prvaka koji se titulom okitio u šokantnoj 4:3 pobjedi nad Sivassporom u posljednjoj utakmici.

Uz čelnog čovjeka Fenera Aziza Yildirima uhićena su i dva igrača i člana Uprave te brojni nogometaši Sivasspora, Eskisehirspora i Genclerbirglija, a policija je detaljno pretražila i klupske prostorije doprvaka Trabzonspora.

Turski premijer Tayyip Erdogan tada je izjavio: "Nadam se da će odluka o početku istrage, koju je konačno donijela sudbena vlast, rezultirati zabrinjavajućim posljedicama."

"Težak udarac za turski sport bit će i ako se samo pet posto svih optužbi pokaže točnima", nadovezao se dopredsjednik vladajuće političke stranke Huseyin Celik. "Ipak, nadam se da će čitav skandal doprinijeti čišćenju cjelokupne situacije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.07.2011. u 18:20
    Citan ovaj clanak i opce se ne cudin. Svagdi se namista, nazalost to je danas normalno..
    Obrisan korisnik