Nogomet

Vlasnik Xamaxa nastavio s otkazima

Mihaela Bradovski • srijeda, 27.07.2011.
Vlasnik Xamaxa nastavio s otkazima
Foto: Sandro Donda

Vlasnik švicarskog Xamaxa samo dva kola nakon početka prvenstva otpustio je kompletan stručni stožer. Xamax se nakon dva uvodna dvoboja nalazi na posljednjem mjestu s jednako toliko poraza...

Uvodni porazi razljutili su novog vlasnika kluba, čečenskog biznismena Bulata Čagajeva, te je on odlučio otpustiti kompletni stručni stožer.

Francois Ciccolini, Sonny Anderson i ostatak struke tako su se na klupi Neuchatel Xamaxa zadržali tek mjesec dana. "Nitko od nas ne može tražiti da napravimo čudo", bio je jedini komentar trenera momčadi Ciccolinija.

Čagajev je klub preuzeo u svibnju ove godine i odmah otpustio čitavo administrativno osoblje, sponzore i dva trenera. Didier Olle-Nicole otišao je iz kluba 12. svibnja, na dan kada je stigao novi vlasnik, a njegov nasljednik Bernard Challandes izgubio je posao nakon poraza u finalu švicarskog Kupa.

Da ne planira mnogo razmišljati prije nego podijeli otkaze čečenski je vlasnik demonstrirao još jednom nakon prvog ovosezonskog kola kada je iz momčadi udaljio brazilskog vratara Rodriga Galatta. Xamax je taj susret izgubio s 3:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.07.2011. u 16:09
    sonny anderson... :) ....iz lyona (nekada) :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.07.2011. u 12:02
    koji frik...sad će se ekipa do kraja raspasti a čečenac bude išao kupiti jedan dobar čvrsti štrik koji če moć podnjet njegovu težinu
    Obrisan korisnik