Vodeni sportovi

Prvenstvo Dalmacije u daljinskom plivanju

Sportnet • srijeda, 27.07.2011.
Prvenstvo Dalmacije u daljinskom plivanju

U Omišu će se 30. srpnja održati 18. otvoreno prvenstvo Dalmacije u daljinskom plivanju Omiš maraton 2011. To je ujedno i 9. prvenstvo Hrvatske u plivanju na 10.000 metara koje se boduje za Hrvatski kup.

Ovogodišnje natjecanje održat će se dana 30. srpnja 2011. s početkom u 9.00 sati startom službenog maratona na 10000 metara na dionici Omiš - Nemira - Omiš (dvokružno). Start malog rekreacijskog maratona dužine 2 km predviđen je u 9.20 sati s istog mjesta, a pliva se od Mula do lukobrana Gradske plaže i nazad.

Službeni maraton ograničen je na 40 plivača, a prijave se primaju početkom srpnja. Sve informacije o maratonu, mogu se dobiti na www. omis-plmaraton.hr.

Rekreacijski mali maraton na 2 km nema ograničenja broja učesnika. Ovu dionicu mogu plivati svi rekreativci, djeca, turisti i mlađe kategorije aktivnih plivača sportskih klubova od mlađeg kadetskog uzrasta i mlađi. Prijave također u Turističkoj zajednici osobno, telefonom ili na sam dan natjecanja od 7 - 8.30 sati, te na službenoj web stranici.

Svi plivači velikog i malog maratona moraju imati uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti koje prilažu pri dobivanju startnog broja na startnom mjestu.

Svi plivači koji u zadanom vremenu isplivaju službeni maraton na 10 km (3 sata 30 minuta) i mali rekreacijski maraton na 2 km (1 sat ) bit će nagrađeni priznanjima, službenim majicama maratona, a najbolji i medaljama, peharima i ostalim prigodnim poklonima.

Službeni pozivi svim plivačkim klubovima Hrvatske, te osobni pozivi pojedinim plivačima, bit će odaslani na vrijeme. Kao i prethodnih godina, natjecanje će privući sva zvučna imena hrvatskog daljinskog plivanja predvođeni reprezentativcima RH.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!