Košarka

Markota: "Igrati za Hrvatsku je neopisivo"

Iz Gradskog vrta:Mario Plavčić • srijeda, 27.07.2011.
Markota: "Igrati za Hrvatsku je neopisivo"
Foto: Hrvoje Knežević

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobjedom protiv Bugarske uspješno je krenula u pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo u Litvi. Svoje viđenje susreta iznijeli su Damir Markota i Bojan Bogdanović...

Damir Markota zadovoljan je većim dijelom utakmice iako je i sam svjestan da u je igri naše selekcije bilo dosta praznog hoda: "U Osijeku smo desetak dana i iza nas je mukotrpan rad pa smo se svi radovali ovoj utakmici koja je protekla u lijepom ozračju."

"Bilo je pogrešaka, ali na trenutke je bilo sasvim pristojno. Bugarska uopće nije bezazlen protivnik, posebice tu mislim da braću Ivanov koji su odlični pod košem. Svjesni smo da trebamo i dalje raditi i doći će sve na svoje."

Vrlo je sretan što je ponovno u rosteru reprezentacije Hrvatske: "Igrati za svoju državu je neopisivo. Dugo sam izbivao zbog raznih razloga i bilo je zaista teško gledati sve sa strane. Sada ponovno imam priliku biti ovdje i osjetiti ono što sam osjetio u Španjolskoj 2008. godine", izjavio je Markota.

Svoje viđenje priprema u Osijeku, ali i same utakmice protiv Bugarske, dao je i Bojan Bogdanović: "Zaista naporno radimo od prvog dana, noge su teške pa se to djelomično i osjetilo u našoj igri. Izbornik je prije utakmice rekao da neće gledati na promašene šuteve, nego da će pratiti isključivo volju, zalaganje i koncentraciju." "I sam sam promašio nekoliko uvodnih šuteva, no to me nije poremetilo. Smatram da su pogreške u igri bile očekivane jer još nismo radili na postavkama igre tako da smo cijeli susret igrali 'čovjeka'. Na koncu je to ispalo sasvim solidno za prvu utakmicu i ovu fazu priprema", zaključio je Bogdanović.

Na koncu, zahvalili su se osječkoj publici koja je popunila Gradski vrt i dala podršku košarkaškoj reprezentaciji Hrvatske. Naši će reprezentativci večeras odigrati još jedan dvoboj protiv Bugara, no ovaj će biti zatvoren za javnost.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.07.2011. u 11:49
    Šveđo je sazrio. I iznutra i izvana.
    Obrisan korisnik
  • randy marsh27.07.2011. u 11:26
    na ovoj fotki, Markota kao da ima 38g. :)
    randy marsh
  • kille27.07.2011. u 10:53
    misliš omerhodžić
    kille
  • Obrisan korisnik27.07.2011. u 10:50
    Markota se ne sjeća niti da je u Španjolskoj bio 2007., a ne '08 :)
    Obrisan korisnik