Nogomet

Lennon: "Pletikosa je prvi kandidat"

Borna Rupnik • četvrtak, 28.07.2011.
Lennon: "Pletikosa je prvi kandidat"
Foto: Kristijan Komarica

Stipe Pletikosa odradio je još jedan probni susret za škotski Celtic. Njegova je momčad poražena, primio je dva pogotka, ali trener Neil Lennon nije imao previše zamjerki...

Trener Celtica Neil Lennon ponovno je dao priliku hrvatskom vrataru Stipi Pletikosi kako bi se uvjerio u njegove kvalitete. Škoti su u potrazi za vratarom, a naš reprezentativac jedno je od mogućih rješenja.

Škoti su odradili pripremni susret protiv Wolverhampton Wanderersa i izgubili 2:0, pogotkom O'Hare u prvom i autogolom Twardzika u drugom dijelu.

Pletikosa je na golu proveo svih 90 minuta, a Lennon je prokomentirao: "Opet je bio dobar. Bio je samopouzdan i siguran, ne mislim da ga mogu kriviti za primanje prvog pogotka".

"Lopta je prošla kroz živi zid, da je zid obavio svoj posao kako treba ne bismo ga primili. Činjenica je da nam vratar treba, a Pletikosa je prvi kandidat, nije griješio", dodao je trener Celtica.

Prema njegovim riječima, status hrvatskog vratara mogao bi biti riješen već tijekom četvrtka ukoliko zeleno svjetlo upali i Celticov trener vratara Stevie Woods, a definitivni odgovor trebao bi stići najkasnije u narednih nekoliko dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.07.2011. u 13:57
    Idemo Pletikosa zaigrati više!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.07.2011. u 13:07
    Biografija - 14.25 utakmica po sezoni zadnjih 8 godina... Mislim da to nije neki jbn prosjek za odlicnog golmana... Ozbiljan klub ga nikako bez provjere nece uzet...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.07.2011. u 12:16
    sramotno je ići par tjedana na probu u ne baš top klub, u tim godinama i s tom biografijom
    Obrisan korisnik
  • Mihalj28.07.2011. u 09:56
    provjeravaju ga jer nije dugo igrao, al trebali su ga uzet do sad i bok.
    Mihalj
  • nido28.07.2011. u 09:48
    ...ja od pocetka ne mogu da vjerujem da oni nesto njega na probi drze pa cocjece nije njemu 22 godine da mu treba proba, provjeren vratar, za tim poput Celtica je san snova, Stipe je vec 100 godina u repki pa sta oce oni jesul normalni?!?!?!?!
    nido