Nogomet

Murphy: "Split bolje mjerilo za Fulham"

Borna Rupnik • četvrtak, 28.07.2011.
Murphy: "Split bolje mjerilo za Fulham"
Foto: EPA

Kapetan Fulhama Danny Murphy utakmici protiv Splita pristupa s dužnim oprezom, no vjeruje da njegova momčad u Dugopolju može odraditi zacrtani posao bez previše stresa...

Nogometaši Splita ugostit će u četvrtak navečer engleskog prvoligaša Fulham, koji još nije u punoj spremi prije početka nove sezone, no ipak nosi titulu favorita. Toga je svjestan i kapetan Danny Murphy.

"Mi se pripremamo za početak engleske lige, a sada smo na približno 75 posto svojih kapaciteta. Na kraju krajeva, pred nama je posao koji moramo odraditi, ostvariti dobar rezultat i okrenuti se sljedećoj utakmici. Nadam se da to možemo učiniti i bez ozljeda", najavio je engleski nogometaš, bivši član slavnog Liverpoola.

"Tek sam po dolasku u Dugopolje saznao da to nije pravi Splitov stadion. Vrijeme će pokazati, ali vjerojatno bi nam to moglo ići u prilog jer nećemo igrati na terenu na koji su oni naviknuti, stoga neće biti poput pravog gostovanja".

Nije se pritom prepuštao velikim riječima o Splitu: "Teško je uzbuđivati se u ovoj fazi natjecanja. Treba biti iskren i reći da je snaga naših protivnika zasad ograničena, nije da igramo pred 40 ili 60 tisuća ljudi protiv Šahtara ili Juventusa".

"O Splitu ne znamo mnogo, ali gledamo video-zapise. Znamo da su odigrali dobru sezonu u prvenstvu, a ako se sjetimo kakva je reprezentacija Hrvatske mislim da možemo očekivati tehnički potkovanu momčad".

"Zato treba i oprez, tim više što su naši protivnici u prvom i drugom pretkolu bili slabiji. Izbjegli smo kikseve, a Split će biti bolje mjerilo za Fulham", nastavio je Danny Murphy.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.07.2011. u 13:53
    murphy je legenda i sada posteno dobar igrac steta sto ga je liverpool itekako prerano prodao
    Obrisan korisnik