Nogomet

Dinamov protivnik u završnici do pobjede

Borna Rupnik • nedjelja, 31.07.2011.
Dinamov protivnik u završnici do pobjede
Foto: Ivana Strahija

Finski prvak HJK odradio je između dva europska dvoboja s Dinamom prvenstveni susret 18. kola domaćeg prvenstva. Za nova tri boda dovoljan mu je bio jedan pogodak...

Nakon poraza na svom stadionu od Dinama u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka (2:1), nogometaši Helsinkija odradili su još jedan domaći dvoboj. U sklopu 18. kola finskog prvenstva ugostili su momčad Mariehamna.

Pogodaka nije bilo sve do 81. minute, kada je Mathias Lindstrom na dodavanje Teemuja Pukkija uspio svladati gostujućeg vratara. Samo dvije minute prije pogotka u igru je ponovno s klupe ušao i legendarni Jari Litmanen.

HJK je tako stigao do svoje 15. pobjede u prvenstvu. Ima samo tri poraza, a skupio je 12 bodova prednosti nad drugoplasiranim Interom iz Turkua, koji doduše ima i dvije utakmice manje.

Dinamo je u subotu uspješno odradio svoje prvenstvene obveze, pobjedom nad vinkovačkom Cibalijom rezultatom 2:0. Uzvratni okršaj finske i hrvatske momčadi u kvalifikacijama za Ligu prvaka na rasporedu je u srijedu navečer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.07.2011. u 21:33
    Mariehamn prvi put cujem haha
    Obrisan korisnik