Nogomet

Lokica: "Najvažnija je pobjeda"

Sa Šubićevca:Ivana Jurica • ponedjeljak, 01.08.2011.
Lokica: "Najvažnija je pobjeda"
Foto: Martina Japundžić

Još su jednom Šibenčani opasno živjeli u domaćoj utakmici. Do samog su kraja strepili za konačan rezultat, no, na kraju za njih je ipak najvažnije da su sva tri boda osvojena. Varaždinci su još jednom Šubićevac napustili poraženi, a uzroke poraza trener Toplak nije tražio u zgusnutom rasporedu svoje momčadi i umoru...

“Najvažnije je da smo pobijedili“, kazao je odmah na startu konferencija za novinare domaći trener Vjekoslav Lokica. Potom je nastavio: “Vidjeli ste i sami na kraju koji je to grč. Ja jednostavno ne znam, mislim da igrači moraju bit slobodniji, nikome neće pasti glava. Prvo poluvrijeme mislim da smo odigrali jako, jako dobro, kontrolirali apsolutno utakmicu, imali neke prilike, zabili taj zgoditak. Malo nam je falilo sigurnosti, te mekoće u zadnjem pasu, u šutu. Nekako smo žurili. U tom prvom poluvremenu moglo je biti još bolje nego što je bilo, iako kažem s prvim poluvremenom sam skroz zadovoljan.“

Za razliku od prvog dijela domaćin je u nastavku igrao lošije. “U drugom poluvremenu neshvatljivo smo stali, nismo više kontrolirali loptu, nismo više kontrolirali igru. Nema veze što smo se povukli, povlačenje možda i nije toliko loše, treba istrčati onda, napraviti neku kontru. Imali smo dvije – tri kontre u tih deset minuta. Nakon 55., 60. minute nekih desetak minuta smo opet odigrali kako treba, imali stativu, imali još dvije tri situacije, kad je Zvone Blaić probio, pa Georgievski dva puta gdje nismo odigrali kako treba. Nakon toga opet je neshvatljiva bila panika, strah, povlačenje, neizlaženje prema igraču. Jednostavno više nismo kako treba spojili dva pasa. I normalno čim mi ne držimo loptu, nemamo posjed, ima je protivnik, automatski se uvuče strah. Uvukli smo se previše i u 16 metara, Blažević je dva puta dobro obranio. Ali to je sve nogomet“, istaknuo je Lokica.

Vezane vijesti

“Mi smo danas bili ipak bez Jelića, bez Čulića koji nam puno znače u toj rotaciji. U krajnjoj liniji imali bi dva igrača više za izmjene kvalitetne. Bačelić-Grgić je danas odigrao s rupturom zadnje lože, prema tome treba mu skinuti kapu. Dao je maksimalno koliko je mogao u tom trenutku, jer jednostavno nismo imali pravih rješenja na tim pozicijama“, naglasio je trener šibenskog prvoligaša.

Teško je poraz pao gostujućem treneru Samiru Toplaku. “Jako mi je teško analizirati ovu utakmicu, jako me pogodilo ovo. Preslikana utakmica iz petog mjeseca kad smo gostovali tu, gdje je prvo poluvrijeme, moram reći, bio veteranski nogomet i jedne i druge ekipe i ja se sramim takvog nogometa. To je bilo bez volje. Međutim, mi smo u gostima, umorni smo, moramo to znati iskoristiti, tako anemičnog domaćina, da si sami ne zabijemo gol iz ničega. Naravno, drugo poluvrijeme se moraš trošiti, pritiskati i to je bilo više – manje solidno. Imali smo par situacija gdje je Blažević izvrsno reagirao. Trošili smo se, na kraju nas sreća nije pomazila. S obzirom na igru u prvom poluvremenu možda nismo ni zaslužili“.

Pitali su novinari Toplaka i koliko je važnu ulogu u svemu odigrao umor. U tome trener Varaždina nije želio tražiti razloge poraza na Šubićevcu: “Neću se na to izvlačiti jer ste vidjeli da smo mi drugo poluvrijeme dominirali, znači nije nas koštalo. Pogriješili smo u prvom poluvremenu, pogriješio je naš igrač. Drugo poluvrijeme smo se digli, ja mislim da smo mi dominirali tako da umor uopće nije bio u pitanju“.

Zbog čega u Europi protiv renomiranih protivnika ostvarujete dobre rezultate, a u HNL-u ne. Koji je razlog tome, zanimalo je domaće novinare: “Pritisak, vjerojatno pritisak. U Europi smo igrali već poslije prvog kola bez pritiska, bez opterećenja, htjeli smo odigrati najbolje što možemo. U prvenstvu protiv Lokomotive smo nadigrani, totalno zasluženo. Jednostavno, moram priznati, ovdje smo barem bod zaslužili po igri“, kazao je na kraju Toplak.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.08.2011. u 15:38
    debili.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2011. u 14:29
    u koloko je tekma u četvrtak? Zna ko kad igra Varaždin?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2011. u 13:08
    zašto san glup? igrači šibenika nisu dobili plaće 10 mjeseci, pa se to nigdje po portalima ne spominje stalno. nismo dobili ni lipe od transfera ademija, kao ni varteks od dvojca škvorc. ukratko, šibenik je u istoj situaciji kao i varteks, samo šta po novinama i portalima za šibenika nikog ne boli... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2011. u 09:09
    Byserabya-Ti si stvarno idiot svoje klase!
    Obrisan korisnik
  • Byserabya01.08.2011. u 07:32
    ti si glup...
    Byserabya