Tenis

Dolgopolov: "Nisam čekao Marinove pogreške"

Iz Umaga:Branko Barić • ponedjeljak, 01.08.2011.
Dolgopolov: "Nisam čekao Marinove pogreške"

Aleksandru Dolgopolovu Umag će zauvijek ostati u posebnom sjećanju. Na Studena Croatia Openu došao je do svog prvog ATP naslova u karijeri, a uz to se uspio i dobro zabaviti...

"Igrao sam dobro veći dio meča, ali kako sam se približavao pobjedi, tako sam postajao nervozniji", opisao je novi umaški pobjednik osjećaj u samoj završnici finalnog meča.

Nije imao primjedbe na svoju igru koja je zadala dosta glavobolje hrvatskom tenisaču: "Zadovoljan sam svojim nastupom, igrao sam svoju igru, bio sam agresivan i nisam čekao Marinove pogreške."

Teško je ne zapitati se kako s ovakvim tenisom Ukrajinac već nije među prvih deset na svijetu: "Očito nisam dovoljno konstantan na ovoj razini tenisa, a konstantnost je ključna ako mislim prema vrhu. Moram se ponajprije fizički popraviti i pokušati što više ostati zdrav jer me često muče ozljede i bolesti."

Može li jedan od uzroka biti i povremeno nekontrolirani tenis kojeg zna prikazati?

"Ne bih rekao, to je moja igra. Možda se ovako sa strane ponekad čini kao divlja kad mi ne ide, ali ponekad zabijem, ponekad fulam. Mojim protivnicima to ne odgovara i ne osjećaju se ugodno kad igraju protiv mene."

U pravilu treneri ne dozvoljavaju mladim igračima takvu igru, no popularni Saša nikad nije bio sputavan u tome: "Igram tako vjerojatno zato što sam u vrijeme dok sam kao mali počinjao mogao igrati onako kako sam htio. Ja sam oduvijek uživao u takvoj vrsti tenisa, s vremenom sam samo malo takav način igre razradio i unaprijedio da bi izgledao ovako."

Nestrpljivo je čekao proslavu u klubu podno glavnog umaškog teniskog stadiona: "Evo poslije konferencije idem se samo presvući i onda slaviti."

U Umagu je zbog redovnih noćnih provoda nakon mečeva već dobio titulu "veselog Ukrajinca". "Nije istina da sam svake noći bio u tom klubu, samo sam dva puta ovog tjedna ostao duže vani", s osmijehom je ispravio novinare. "Drago mi je da sam mogao malo osjetiti i taj dio umaške ponude i uz to igrati ovako dobro."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!