Nogomet

Milan Jovanović blizu Anderlechta

Branimir Markota • utorak, 02.08.2011.
Milan Jovanović blizu Anderlechta
Foto: Ivana Strahija

Srpski nogometni reprezentativac vrlo je blizu povratka u Belgiju, u zemlju u kojoj je stekao nogometno ime i prezime. Nakon što mu je struka Liverpoola nakon mizerne sezone okrenula leđa 30-godišnji ljevokrilni napadač po svemu sudeći karijeru će nastaviti u Anderlechtu.

Nakon što je i sam priznao da je napravio pogrešku što je došao na Anfield, te nakon što su mu početkom prošlog mjeseca vodeće Liverpoolove klupske strukture poručile da ne računaju više na njega Milan Jovanović se okrenuo ponudi belgijskog giganta i na pragu je potpisa za slavni belgijski klub.

Podsjećamo da je Milan Lane Jovanović u svojoj karijeri prije dolaska u Liverpool branio boje Vojvodine, ukrajinskog Shakhtara, moskovskog Lokomotiva te Standarda iz Liegea u kojemu je i stekao nogometnu reputaciju te je svojim sjajnim nastupima Standardu nakon sušnih godina gotovo sam donio naslove u sezonama 2007./2008. i 2008./2009..

Na poziv Rafe Beniteza stiže u Liverpool, međutim u Redsima se ne snalazi baš najbolje te je u čitavoj sezoni skupio 18 nastupa i postigao tek dva pogotka. Dolaskom Dalglisha minutaža mu je svedena na minimum te je to već bio prvi znak da može potražiti novu sredinu.

Jovanović nije mogao odoljeti pozivu iz Belgije te bi trebao u četvrtak potpisati dvogodišnji ugovor s Anderlechtom nakon što prođe liječnički pregled. Da je transfer Jovanovića blizu realizacije potvrdio je i službeni glasnogovornik belgijskog kluba David Steegen: "Nakon dugih, ali uspješnih pregovora s Liverpoolom, postigli smo dogovor o prelasku Jovanovića u Anderlecht."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.08.2011. u 11:53
    neka,neka nije ovaj jovanovic puno ni igro al i ono to je igro meni je izgledo totalno izgubljen isto muha bez glave
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.08.2011. u 10:21
    @napeto lezeran Benitez ga je doveo na Anfield. Jel njemu bese zabranjen prilaz stadionu ili nije???
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.08.2011. u 08:31
    Onome koji ga je uopce doveo na Anfield bi trebalo zabranit prilazak tom stadionu na ne blize od 200 m
    Obrisan korisnik