Rukomet

Zagrebaši kreću u visine

Zvonka Keliš • srijeda, 03.08.2011.
Zagrebaši kreću u visine
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši CO Zagreba nakon treninga u Zagrebu, u srijedu kreću put Slovenije gdje će na Rogli odraditi drugi dio priprema. Momčadi se priključilo i jedno staro lice, naime mlađi brat Valčić vratio se iz Gummersbacha.

Atletski stadion Mladosti na Savi ugostio je rukometaše CO Zagreba. Na posljednjem treningu prije odlaska na Roglu Zagrebaši su pod vodstvom Ivice Obrvana te njegova novog pomoćnika, Ante Bojića, koji je zamijenio Marija Tomljanovića, kondicijskog trenera reprezentacije te trenera vratara Vladu Šolu, odrađivali trkačke dionice. Iako visinske pripreme spadaju među omraženije mnogim sportašima, bez njih se uistinu ne može. Tako će i momčad CO Zagreb u srijedu krenuti put Slovenije na desetodnevne pripreme gdje će uz treninge odigrati i dvije utakmice.

Trening Zagrebaša pokazao je dobro nam poznata lica, no kao jedno staro-novo ukazao se Josip Valčić. Mlađi brat Valčić stigao je iz Gummersbacha kao pojačanje za novu sezonu, no njegov dolazak više se može okarakterizirati kao povratak budući da je prije odlaska u Njemačku igrao upravo u Zagrebu.

S druge strane, na treninzima i dalje marljivo radi Marko Kopljar oko čijeg se odlaska u berlinski Füchse mnogo pisalo posljednjih tjedana. Kopljar je, naime, odradio liječnički pregled u Berlinu, no nakon toga u Zagreb nisu stigle nikakve konkretne ponude za Kopljara, bar ne one koje bi zadovoljile klupske čelnike. "Marko sigurno ostaje s nama", dodao je i trener Obrvan za Balkan Handball.

Unatoč povratku Valčića te ozlijeđenih Horvata i Vukića, CO Zagreb za nadolazeću sezonu nije doveo veća pojačanja što je i pomalo čudno za hrvatskog prvaka. Međutim, u klubu su svi sretni kada na terenu vide kako naporno treniraju ključne karike ove momčadi, kapetan Zlatko Horvat te Ljubo Vukić. "Sudeći prema prvim treninzima oni će moći od početka punim angažmanom", izjavio je Obrvan, dok je sam Horvat dodao: "Kad se zagrijem nema nikakvih problema, ne osjećam nikakvu bol."

Iz kadra igrača koji se nije mnogo promijenio u odnosu na proteklu sezonu Obrvan želi izvući ono najbolje te dodatno poraditi na samoj obrani: "Trebamo pojačati obranu i pokušati izvući maksimum iz ove momčadi. Ali moramo istrpijeti mlade i kad smo se već odlučili za ovakav smjer pružiti im dovoljno kredita", kazao je Obrvan za Balkan Handball.

Povratak itekako važnih Horvata i Vukića, ostanak Kopljara koji bi u nadolazećoj sezoni napokon trebao pokazati što zna i može, iskusni Ivano Balić i Tonči Valčić, vratarski duo Šego-Pešić, tandem pivota Gal-Marić te već standardni Štrlek, ponovno će biti nositelji igre Zagrebove momčadi. No, pred Zagrebašima je ove sezone još teži put, Regionalna liga, Liga prvaka, a potom i završnica hrvatskog prvenstva, uz standardne obaveze reprezentativaca na Europskom prvenstvu u proljeće u Srbiji... Svake godine sve više i sve jače, no uz zdravlje i dobru igru dečki zasigurno mogu pokazati mnogo toga.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido03.08.2011. u 10:31
    ...bravo Zagrebasi, jedva cekam LP i ove sezone,,,,,,,,,,,gledamo se u Sarajevu....sretnooooo....
    nido
  • penetrisac03.08.2011. u 09:17
    Veličanstveni se vratio ....
    penetrisac
  • Obrisan korisnik03.08.2011. u 09:14
    kakve su to visine koje pokušavaš dohvatit s Gobčevim zetom koji čitav svoj rukometni uspjeh duguje isključivo Gopcu? Najzapaženiji trenutak mu je kopanje oka Bieleckom. Smješan igrač!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.08.2011. u 08:45
    Povratak Horvata znači mnogo, maknuti Kopljara s pozicije prvog desnog napokon, koristiti ga više u obrani i raditi na brzini napada jer sa Kopljarom se to ne može. Ako se nema više gomila novaca neka se bar ima malo razuma, Josip Valčić to sigurno nije....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.08.2011. u 00:53
    ma kakav valčić nema smisla transfer, igrač koji se nije nametnuo u prosječnom njemačkom klubu nije pojačanje za CO, tim više što su na toj poziciji doveli najbolje mladog igrača svijeta Kaleba, jasno da je Joso zet od gobca pa će sigurno igrati a mladi Kaleb čekati mrvice, kao i Marino dosad.
    Obrisan korisnik