Nogomet

Video: Hrvatskoj novi neugodan poraz

Mihaela Bradovski • četvrtak, 04.08.2011.
Video: Hrvatskoj novi neugodan poraz
Foto: EPA

Mladi hrvatski reprezentativci upisali su poraz i u drugom kolu skupine D Svjetskog prvenstvu u Kolumbiji. Nigerija je pet pogodaka smjestila i u mrežu Mateja Delača, dok su u njezinoj odsjele tek dvije lopte. Nakon šokantnog poraza od Saudijske Arabije Grnjini izabranici tako nisu uspjeli napraviti čudo protiv favorita skupine...

Hrvatska - Nigerija

SP U-20, Kolumbija
Skupina D, drugo kolo

Hrvatska - Nigerija 2:5
Strijelci: 0:1 Kayode (25.), 0:2 Suswan (30.), 1:2 Lendrić (42.), 1:3 Musa (62), 2:3 Kramarić (66.), 2:4 Nwofor (69.), 2:5 Nwofor (73.)

Hrvatska: Delač, Glavica (65. Mlinar), Kelić, Glumac, Pamić, Ademi (74. Andrijašević), Kramarić, Tičinović, Punčec, Lendrić, Blažević (81. Ozobić)

Nigerija: Paul, Suswan, Omeruo, Ogungbe (92. Mbah), Musa, Kayode (90. Tahir), Ajagun, Anyanwu, Daniel, Egbedi (67. Nwofor), Azeez

Žuti kartoni: Kelić (36.), Tičinović (63.), Pamić (76.)

Pred više od osam tisuća gledatelja Nigerija je svoju prvu priliku, od ukupno 12 udaraca u okvir gola, zapucala u 14. minuti i iako je tada Delač izašao kao pobjednik na odmor je lider skupine otišao s pogotkom prednosti. S druge strane, prvi od tri hrvatska udarca prema golu Paula, ujedno jedini iz igre, propustio je realizirati Kramarić na dodavanje Tičinovića.

Prvo je u 25. minuti lijepo proigran iz blizine mrežu Grnjina sastava pogodio Kayode, a samo pet minuta kasnije i Suswan snažnim udarcem s distance. Između dva nigerijska pogotka hrvatski vratar imao je i dvije uspješne obrane, zaustavljeni su pokušaji Egbedija i Muse.

Statistika

Udarci: Hrvatska 3, Nigerija 20

Udarci u okvir: Hrvatska 2, Nigerija 12

Napravljeni prekršaji: Hrvatska 13, Nigerija 9

Korneri: Hrvatska 3, Nigerija 10

Zaleđa: Hrvatska 3, Nigerija 1

Posjed lopte: Hrvatska 47%, Nigerija 53%

Prvi pogodak Hrvatske na Prvenstvu postigao je Ivan Lendrić tri minute prije odlaska na odmor. Pogotku je prethodio slobodan udarac koji je izveo Zvonko Pamić. Iako je pogodak za smanjenje razlike postignut u pravo vrijeme, po povratku na teren nigerijska U-20 vrsta nastavila je sa svojom dominacijom koja je posebno izražena u rubrici udaraca na protivnička vrata.

Nakon isteka sat vremena igre Musa je ipak uspio svladati Delača, pucao je s ruba kaznenog prostora, no uskoro je stigao odgovor i s druge strane. Pamić je još jednom izveo prekid, a ovoga se puta u listu strijelaca upisao Andrej Kramarić. Igrala se 66. minuta. Ipak, sve je hrvatske nade s dva pogotka u 69. i 73. minuti potopila zamjena, Uche Nwofor. Nwofor je ušao samo dvije minute prije svog prvog pogotka.

Nigerija je drugom upisanom pobjedom osigurala idući krug natjecanja, dok se Hrvatska s dva postignuta i čak sedam primljenih pogodaka nalazi na trećem mjestu. Slabiji od nje su vršnjaci iz Guatemale koji su nakon pet nigerijskih pogodaka od Saudijske Arabije primili još jedan više.

Prvi dojmovi izbornika

Ivica Grnja: "Bila je ovo dobra utakmica, a mi smo dali sve od sebe da se vratimo u nju. Naletjeli smo na vrlo kvalitetnog protivnika i nismo mu uspjeli parirati. Problem mojih igrača je fizičke naravi. Zbog toga smo tako lako primali pogotke kako se bližio kraj utakmice. Nigerija je dokazala da je jaka vrsta i da je riječ o vrlo dobrim individualcima. Mi smo s druge strane napravili nekoliko pogrešaka koje su protivniku dopustile da postigne pet pogodaka."

John Obuh: "Izvedba Hrvatske nije bila jednaka onoj u prvom susretu. Nama ostaje i dalje ići ovim putem. Prošli smo dug put da bi izgradili ovakvu momčad, igrače koji su već dugo vremena zajedno na okupu. Utakmica je bila zahtjevna, ali na sreću po nas uspjeli smo slaviti."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.08.2011. u 14:41
    ljudi pa o cemu vi pricate, ovo je nazalost nasa realnost s obzirom da nisu odigrali prijateljsku utakmicu godinu dana, izbornik je smjenjen i prije pocetka sp-a, pripreme nisu ni vidjeli, najboljih igraca ni blizu i sad bi oni trebali napravit neki respektabilan rezultat neznam na temelju cega... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Showballs04.08.2011. u 13:13
    @cameosis: Slažem se! Kakva jebena sramota! Al nije ni čudo s obzirom na odnos nekih od tih (ili bolje rečeno većine) balavaca prema samo igri i SP-u, kao i načinu na koji je sastavljena momčad. BTW, onaj Ozobićev start je van svake pameti! Može bit sretan šta nije dobio crveni i nekoliko tekmi... [više na forumu]
    Showballs
  • DC04.08.2011. u 12:42
    Sramotan je bio odnos HNS i hrvatskih klubova prema ovom prvenstvu, na koje nismo trebali ni putovati, ako nismo mogli poslati najbolji sastav. Spora, bezidejna igra i sposobnost postizanja golova samo iz prekida nisu dovoljni ni za nerjeseni rezultat, a kamoli za pobjedu. Ovo je nista drugo nego... [više na forumu]
    DC
  • Obrisan korisnik04.08.2011. u 12:21
    Ništa čudo, rekao sam da će nam oni utrpati barem 3 komada -.-, momčad je neuigrana, demotivirana i prije sve nesložna, a Kramarić tolko solira i sebičari da mi je žal njegovih suigrača, pogotovo lendrića koj bude popizdel do kraja turnira :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.08.2011. u 11:03
    Ovo je pokazalo svu apsurdnost hns-a!
    Obrisan korisnik