Nogomet

Golub: "Nadam se bodu"

Ivana Jurica • četvrtak, 04.08.2011.
Golub: "Nadam se bodu"
Foto: Bruno Karadža

Nakon Poljuda i domaćeg susreta protiv Varaždina, a s tri boda u džepu, nogometaši Šibenika otputovali su u Zagreb, gdje ih sutra (petak) očekuje susret protiv Lokomotive na Maksimiru. U odnosu na posljednji susret ostali su bez još dvojice igrača koji imaju problema s ozljedama, a Šibenčani uoči susreta naglašavaju kako bi bili zadovoljni i s jednim bodom.

Još jedno gostovanje je pred Narančastima. U Maksimiru će stati nasuprot Lokomotivi, momčadi s kojima su se do sada sastali četiri puta, a svi su susreti završili neodlučenim rezultatom, zanimljivo identičnim rezultatom – 0:0.

Kad bi tako završilo i u petoj međusobnoj utakmici trener Šibenika Vjekoslav Lokica ne bi imao ništa protiv.

"Bod bi za nas bio zadovoljavajući. Bez obzira što idemo bez tri – četiri bitna igrača nastojat ćemo odigrati što bolje, što kvalitetnije. Lokomotiva i Slaven Belupo momčadi su koje su se najviše pojačale ove sezone".

"Tako da idemo igrati protiv dosta dobre i kvalitetne ekipe, ali nikad se ne zna. Svi ovi problemi koji nam se događaju ovih sedam dana možda nam se vrate na neki drugi način", istaknuo je poslije zadnjeg treninga, a prije polaska na put strateg Šibenika.

Arbitraža Jurčevića

Iako smo u jednom od prošlih tekstova napisali kako je Mladen Jurčević dobio spor s klubom, to se ipak nije dogodilo, barem ne još. Sam igrač za javnost ne želi govoriti o svom slučaju, ali, unatoč tome, iz drugih smo izvora doznali kako njegov slučaj arbitraža jest razmatrala, no, konačna odluka još nije donesena. U rujnu će se ponovno arbitraža sastati i po tom pitanju.

Podjelom bodova u Maksimiru zadovoljan bi bio i desni bočni Šibenika Dragutin Golub: "To je momčad koja je ove sezone krenula jako dobro. Nas su tri domaća boda digla. Mi smo ekipa koja je i u prošloj sezoni pokazala, ja nisam bio ovdje ali sam pratio, da bolje igramo vani, kad nema presinga. Kao i kad smo išli u Split, očekujemo nešto, uvijek se nadamo. Ako Bog da bod".

"Sve je sad lakše jer smo doma ta tri boda uzeli. Malo smo se digli, a ta nam je pobjeda dala mali vjetar u leđa. Vidjet ćemo što će biti", rekao je Golub dodavši:

"Izjavio je njihov igrač, mislim Antolić, da bi po zakonu velikih brojeva oni trebali dobiti. Nema tu nikakvog zakona. Mi se tamo ne idemo braniti, idemo igrati svoju igru. Nadam se da ćemo s bodom doći doma."

Stolice za istočnu tribinu

Nedavno je na Šubićevac stigla pošiljka od oko tisuću plavih stolica za tribine. Direktor šibenskog prvoligaša Marko Karađole izvijestio je kako je to poklon grada Zagreba nogometnom klubu Šibenik, odnosno kako bi spomenute stolice trebale biti postavljene na istočnoj tribina stadiona na Šubićevcu.

Promjene će šibenski sastav doživjeti u veznom redu. Zbog ozljede stopala na put nije niti krenuo Stipe Bačelić-Grgić, ali zato se u konkurenciju za nastup vratio Marko Čulić.

Iako ozlijeđen na put je krenuo i Ivan Medvid, ne i Stipe Plazibat kojeg muči tetiva. Susret preskače i Jelić koji je operirao palac na lijevoj ruci, te Čanić i Farić koji još nisu u potpunosti spremni nakon ozljeda.

Naravno, nema ni Jakoliša koji je s U-20 reprezentacijom u Kolumbiji.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!