Nogomet

Toplak: "Trebali smo zadržati igrače"

Iz Varaždina:Ivana Strahija, Zvonka Keliš • četvrtak, 04.08.2011.
Toplak: "Trebali smo zadržati igrače"
Foto: Ivana Strahija

Nakon poraza od Dinama u trećem pretkolu Europske lige, trener Varaždina Samir Toplak bio je izuzetno ponosan na svoje igrače, no vidno razočaran ispadanjem iz Europske lige uputio je apel klupskim čelnicima kako bi zadržali najvrjednije igrače.

Gosti

Trener gostujuće momčadi itekako je zadovoljan rezultatom današnje utakmice i prolaskom svoje momčadi u četvrto pretkolo Europske lige: "U prvom redu želio bih čestitati protivniku na načinu igre. Ako su u Bukureštu Varaždinci imali svoju priliku, ovoga su puta bili još bolji i igrali bolji nogomet. Obje momčadi imale su jednake šanse za pobjedu. U drugom poluvremenu mi smo imali manji posjed lopte, no ukupno smo dobro igrali. Izuzetno sam sretan zbog prolaska u četvrto pretkolo Europske lige", kazao je trener Dinama Liviu Ciubotariu.

Vezane vijesti

Prije utakmice trener Ciubotariu nije sumnjao u prolaz dalje: "Morao sam razgovarati sa svojom momčadi kako bih im podigao moral. Međutim, mi smo vjerovali u prolaz u četvrto pretkolo. Također, još bih jednom čestitao domaćoj ekipi koja je danas igrala dobar nogomet."

Mislima je Ciubotariu već u nacionalnom prvenstvu zbog čega ne razmišlja o mogućem protivniku u daljnjoj fazi natjecanja: "Mi smo nositelji u četvrtom pretkolu te se nadamo što lakšem protivniku. Naša je momčad, kao i varaždinska, već okrenuta nacionalnom prvenstvu pa tako ne razmišljamo o mogućim protivnicima u Europi", dodao je Ciubotariu.

Domaćini

Čestitke protivnicima podijelio je i trener domaće momčadi, Samir Toplak, no naglasio je kako je danas Varaždin ipak trebao pobijediti: "Želio bih čestitati protivnicima na prolazu dalje te im želim puno sreće u nastavku natjecanja. Međutim, moram priznati da kao što u Bukureštu nije pobijedila bolja momčad, a to je tada bio Dinamo, tako ni danas nije pobijedila bolja ekipa, odnosno Varaždin", izjavio je Toplak.

Iako je razočaran što je varaždinskom putu u Europi kraj, trener Toplak veoma je ponosan na svoje igrače: "Izuzetno sam ponosan na ove dečke. Nažalost, naš je put u Europi završio, no mi možemo uzdignute glave svakome pogledati u oči jer smo uistinu ostavili srce na terenu. Dali smo maksimum maksimuma. Sada se okrećemo HNL-u u kojem nas očekuje teška borba."

Cilj i plan u današnjoj utakmici bio je presing Dinamovaca, no Varaždinci u tome nisu uspjeli: "Na sastancima smo se dogovorili da ćemo prvih 15 minuta maksimalno pritisnuti protivnika. Međutim, u tome nismo uspjeli. Oni su kontrolirali loptu i pas prema zadnjim veznim igračima", rekao je Toplak.

"Oni koji pričaju da smo prije utakmice previše uzdizali Dinamo nemaju pojma o nogometu!", kazao je Toplak.

"U prvim minutama utakmice ne bi se smjela događati ovakva dekoncentriranost ekipe. Međutim, tako mladoj momčadi teško se tako rano nakon pogotka vraćati. Danas su se obje ekipe vratile na pravi način. Da je Sačer zabio onaj pogodak, možda bi sve bilo drugačije. Sveukupno gledano, Dinamo je uistinu bolji", prokomentirao je Toplak situaciju na terenu te dodao: "Svako ispadanje standardnih igrača, kao što je to danas bilo s Vugrincem, nama poremeti igru. Mi nemamo alternativu stoga moramo reagirati s onim što imamo."

Zbog toga je imperativ zadržati ovu ekipu koja je ostala, naglašava Toplak: "Moramo zadržati Aganovića i Šafarića, inače će se sve raspasti. Danas se vidjelo koliko nam znače. Obojica su vrsni igrači te se isplati potruditi zadržati ih", uputio je Toplak apel klupskim čelnicima, te je ponovio: "Kada su odlazili svi standardni igrači, dakle, Dino i Filip Škvorc, Kvesić, Hojski, Brezovec, Dudić, smatrao sam da će se tek za par godina vidjeti kakva je glupost učinjena. Međutim, prošlo je tek tri tjedna i već se sada to vidi. S onom ekipom mi bismo danas bili ravnopravni."

Za Sportnet je Toplak još kazao: "Ovo ispadanje nije tragedija, to nikako, tragedije se događaju negdje drugdje. U ovu ekipu nije uloženo baš ništa, a bili smo čak i sasvim blizu prolasku. Imali smo par dobrih situacija, da smo ušli u produžetke bili bismo u prednosti, zbog fizičke kondicije."

Oba je gola Varaždin primio na loptu koju je odbio vratar Krklec, pa smo Marijana Mrmića upitali o golmanovim reakcijama. On nam je kazao: "Kod druge situacije je mogao bolje reagirati, trebao je hvatati loptu a ne je odbijati. U ostatku je susreta bio dobar."

Bilo kako bilo, u nedjelju treba odigrati protiv Zadra: "Sad se moramo prešaltati na domaće prvenstvo, svaka nam je utakmica važna da popunimo prazni konto. Ova nas je utakmica iscrpila, morat ćemo se potruditi da osvježimo i dignemo ekipu na razinu koja je potrebna da se protiv Zadra odigra dobro."

Da će protiv Zadra biti teško potvrdio je i Karlo Šimek, jedan od najstandardnijih igrača Varaždina: "Trebamo tu utakmicu što prije zaboraviti i okrenuti se domaćem prvenstvu, imamo dva poraza i treba što prije napuniti konto." Na sreću, Šimek se odlično oporavio od ozljede oka koju je zadobio u utakmici u Bukureštu, pa je svom treneru na raspolaganju za nedjelju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.08.2011. u 13:52
    svaka cast decki navijo sam svim srcem za vas. fina kombinatorna igra, dodali su se u 2. pol vise puta nego hajduk u 2 utakmice sa stokom. sretno u nastavku prvenstva i nadam se da ce vam uskoro kapnut nesto na racun
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.08.2011. u 13:51
    svaka cast decki navijo sam svim srcem za vas. fina kombinatorna igra, dodali su se  u 2. pol vise puta nego hajduk u 2 utakmice sa stokom. sretno u nastavku prvenstva i nadam se da ce vam uskoro kapnut nesto na racun
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.08.2011. u 12:31
    mali gluhak je odličan stoper, a glavina je odličan vezni
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.08.2011. u 12:23
    Gluhak je odličan stoper šteta kaj je dino škvorc otišel jer uz Gluhaka ne može stati niti Sušac a kamoli ovaj Conjar!Šteta zbog obrane smo ispali!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.08.2011. u 11:28
    svaka čast dečkima. još da je obrana bila malo prisebnija. a Edo Pezzi na radiu spominje debakl varaždinaca(???) vidjeli smo njegov hajduk kako je "časno i muški" ispao
    Obrisan korisnik