Košarka

Damir Markota ostaje u Olimpiji

Ante Zovko • subota, 06.08.2011.
Damir Markota ostaje u Olimpiji
Foto: Kristijan Komarica

Krilni centar hrvatske reprezentacije, Damir Markota, i u novoj će sezoni nositi dres ljubljanske Olimpije. Priznao je kako je imao ponuda, ali iskustvo iz prošle sezone i ambicije u novoj su presudile.

Dolazak u Ljubljanu na turnir na kojem će Hrvatska igrati s reprezentacijama zemalja bivše Jugoslavije Damir Markota iskoristio je kao priliku za posjet Olimpiji i potpisivanje novog, jednogodišnjeg ugovora.

Hrvatski krilni centar u slovenskog je doprvaka stigao na početku prošle sezone. U Euroligi, u 15 utakmica, imao je u prosjeku 8,5 poena, 4,5 skokova i 1,9 asistencija. U 27 utakmica regionalne lige prosječne brojke bile su mu 7,7 poena, 5 skokova i 1,6 asistencije, a u 20 utakmica slovenske lige 6,6 poena, 3,6 skokova i 1,3 asistencije.

"Drago mi je da nastavljam karijeru u Ljubljani, gdje smo prošle godine ispričali jednu lijepu košarkašku priču koju će ove sezone biti teško ponoviti. Imamo tešku euroligašku skupinu, NLB liga jača je nego lani", izjavio je Markota.

Olimpija će u Euroligi igrati u Skupini D s Barcelonom, Montepaschijem, Uniksom, Prokomom i kvalifikantom.

"Imao sam nekoliko ponuda, ali imam dobro iskustvo od prošle sezone, blizu sam doma, a kako je opet sastavljena dobra momčad, odlučio sam ostati u Ljubljani", otkrio je naš reprezentativac.

Markota je u Hrvatskoj igrao za Zabok, Cibonu i Šanac Karlovac te za Milwaukee Buckse u NBA-u i Tulsa 66-erse u američkoj razvojnoj ligi, zatim za Spartak St. Peterburg, Žalgiris, Menorcu i Bilbao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!